Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №552 від 17.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Тисяча героїнь

Напередодні Дня матері на Рівненщині побільшало матерів-героїнь. Президент України підписав Укази про присвоєння почесного звання “Мати-героїня” 10 тисячам багатодітних матерів. З-поміж них майже тисяча - жительки Рівненщини. Донині в області таке почесне звання мали 13 775 жінок. Це найбільший показник в Україні. Крім того, Рівненщина серед лідерів за кількістю багатодітних родин (майже 21 тисяча), а отже й претенденток на нові нагородження.

Міжнародна велогонка

Рівненщина приймала міжнародну велогонку. Її учасниками стали більше півтори сотні спортсменів, які представлятимуть Україну, Росію, Польщу та Білорусь. Це вже 56-а міжнародна багатоденна велосипедна гонка, присвячена пам’яті полковника Василя Скопенка. Стартували спортсмени у сусідньому Луцьку, далі їх маршрут пролягав через Рівненський, Дубенський та Млинівський райони.

Мотоестафета у Володимирці

З нагоди Дня Перемоги у Володимирецькому районі провели 46-у мотоестафету. Під час святкового мітингу в селищі Володимирець мотоколона рухалася майданом Пам’яті з державними прапорами та атрибутами, під якими солдати здобували перемогу. Далі учасники пробігу розділилися на чотири маршрути. Майже чверть доби провели в дорозі екіпажі і подолали сотні кілометрів, щоб привітати в селах ветеранів, а також вшанувати пам’ять тих, хто не повернувся з війни. Мотоестафета об’єднала жителів майже 40 населених пунктів, які разом відзначали 67-річницю Перемоги.

Під час війни понад 9 тисяч жителів Володимирецького району боролися проти фашистів у рядах Червоної Армії, партизанських загонах і підпіллі. Майже 2,5 тисячі з них не повернулися з фронту, а кожен п’ятий - став інвалідом війни.

Вибори на Млинівщині

6 травня у Млинівському районі відбулися проміжні вибори депутата Хорупанської сільської ради по виборчому округу №14 (замість депутата, який помер). Перемогу виборов Василь Гаврилевич (1974 р.н.).

Орган-ювіляр

На Рівненщині відзначили 25-річчя зали камерної та органної музики. Її відкрили 1987 року в споруді, збудованій наприкінці XIX століття як римо-католицький костел. Спеціально для цієї зали майстри із чеського міста Кров виготовили за індивідуальним проектом орган. Він вийшов середнім за розмірами - складається з чотирьох тисяч труб. Таким музичним інструментом може похвалитися не кожне місто, переконують у філармонії. Під час щорічних фестивалів на ньому грають кращі органісти України та Європи.

17.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2012p. 
На головну сторінку