Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №552 від 17.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Комісія

У Рівному буде хоспіс?

Сколихнула депутатів постійної комісії з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи інформація про проблеми у функціонуванні відділення паліативної медицини (хоспісу) вищого комунального навчального закладу “Дубенський медичний коледж” Рівненської обласної ради. Їх озвучив заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Добровольський.

Цей заклад створили відповідно до рішення обласної ради на базі старого приміщення ліквідованого Дубенського міжрайонного онкодиспансеру, яке потребує як поточного, так і капітального ремонту. Приміщення не пристосоване до утримання невиліковно хворих, які не можуть себе обслуговувати, в палатах немає води. Але незважаючи на труднощі, в закладі вдалося відремонтувати туалети та пристосувати їх до потреб хворих, замінити гнилі труби, оскільки багато хворих не можуть ходити - придбати ванну-каталку, забезпечити заклад функціональними ліжками, протипролежневими матрацами. На жаль, за період функціонування закладу померло вже 31 хворий. Позаяк це люди з різних районів області, в тому числі віддалених, проходить певний час, поки приїдуть родичі та заберуть померлого для поховання. Тому гостро постало питання в облаштуванні холодової кімнати. Наразі у хоспісі перебуває 130 хворих.

Адміністрація закладу покращує ситуацію усіма можливими способами, але для вирішення проблем не вистачає фінансових ресурсів. За останній час вдалося залучити лише 60 тис. позабюджетних гривень, але вже є домовленість з Фондом паліативної та хоспісної допомоги про проведення благодійної акції у м.Київ, кошти від якої спрямують на облаштування холодової кімнати.

Оскільки, на думку заступника голови ОДА Світлани САД, таких закладів необхідно мати більше, тому наразі вивчається питання створення хоспісу у Рівному та хоспісу фтизіатричного профілю.

17.05.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2012p. 
На головну сторінку