![]() |
№553 від 23.05.2012p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Елексир життя
Морська риба, така як лосось, макрель і сардини, багата жирними кислотами, які не тільки захищають від хвороб серця, але і є сьогодні “еліксиром життя”, стверджують американські дослідники з Університету Каліфорнії в Сан-Франциско.
У кожному циклі розподілу клітини, тіломіри, які можна вважати біологічним годинником людини, зменшуються. Коли їх довжина доходить до критичного значення, клітини втрачають здатність ділитися й вмирають. Розвиток таких важких недуг, як рак, є безпосереднім результатом клітинного старіння.
Їжа з підвищеним вмістом жирних кислот омега-3, збільшує життя лабораторних пацюків на третину, аргументують дослідники. У той же час немає підтверджених даних, чи усувають ці кислоти симптоми фізичного старіння організму - приміром, зморшки на шкірі.
Жирні кислоти підвищують шанси на виживання хворих після серцевих нападів, сповільнюють вікове погіршення інтелектуальних здатностей і допомагають запобігати змінам очей, які можуть приводити до сліпоти, свідчать результати експериментів.
При вживанні їжі, багатої жирними омега-3 кислотами, на 40% знижується ризик розвитку рака кишківника, а також припиняється нагромадження амілоїдного білка в мозку пацієнтів із хворобою Альцгеймера, відзначають учені.
23.05.2012 |
Рівне-Ракурс №553 від 23.05.2012p. На головну сторінку |