Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №553 від 23.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пам’ятаємо

В Острозі “зацвів” металевий “чорний тюльпан”

В Острозі “зацвів” металевий “чорний тюльпан”

На Рівненщині, у місті Острог за участі військовослужбовців Збройних Сил України відбулося відкриття пам’ятника загиблим воїнам-афганцям.

Церемонії відкриття передувало урочисте проходження колони мешканців міста та гостей з центральної площі Острога до скверу ім.Сагайдачного, де і споруджено пам’ятник. У святковій колоні взяли участь військовослужбовці 29 окремого розвідувального батальйону, 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку, управління 13 армійського корпусу та військового оркестру з’єднання, Рівненського обласного та Острозького районного військових комісаріатів, вихованці Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

На відкритті виступили перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко, голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, заступник командира 13 армійського корпусу з виховної та соціально-психологічної роботи полковник Володимир Яцентюк, представники місцевої влади та громади.

Я переконаний, що пам’ятник стане місцем, куди приходитимуть бойові товариші, матері загиблих, їх вдови та прості містяни, аби вшанувати подвиг і пам’ять своїх земляків, - зазначив полковник Володимир ЯЦЕНТЮК. - Живим учасникам війни в Афганістані хочу подякувати за те, що ви залишаєтеся прикладом мужності, героїзму для нових поколінь солдат - захисників Батьківщини.

Музичний супровід церемонії відкриття здійснював військовий оркестр 13 армійського корпусу, а салютна команда 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку виконала десять залпів.

Варто зазначити, що пам’ятник нагадує чорний тюльпан, у середині якого присів військовослужбовець зі зброєю. За задумом - цей солдат вдивляючись у небо, намагається здогадатися, що на нього чекає. На гранітній плиті викарбовано імена загиблих острожан.

Після покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, військовослужбовці 29 окремого розвідбату продемонстрували показові виступи. Зокрема, вони виступили з прийомами рукопашного бою, показали загартованість своїх тіл, розбиваючи черепицю, пляшки та проходячи по розбитому склу, а родзинкою мілітарі-шоу стала постановка короткого бою. Воїни-розвідники, розділившись на дві команди, маскувалися за завісою димових шашок та вели перестрілку холостими набоями. Острожани, а особливо ветерани Афганістану, були вдячні за приємну атмосферу урочистої події.

По закінченні офіційної частини церемонії відкриття пам’ятника відбулися концерт ансамблю афганської пісні “Долг” і виставка військової техніки. Розгорнута польова кухня частувала гостей солдатською кашею.

23.05.2012Олександр ГАЙН



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2012p. 
На головну сторінку