Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №565 від 23.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запуск

Історія однієї машини

Історія однієї машини

Не так давно наша газета розповідала про проблему із розмитненням обладнання для відродженого Льонокомбінату. Тоді зусиллями активістів Рівненської обласної громадської організації “Льонокомбінат” та працівників підприємства вдалося пришвидшити процедуру розмитнення.

Цього тижня ця історія отримала своє продовження. На запрошення адміністрації підприємства група рівненських журналістів відвідала Льонокомбінат і на власні очі побачила запуск нової машини. Як розповів присутнім начальник цеху Льонокомбінату Олександр КОРОБКА, ворсувальна машина провідної італійської фірми “Later” потрібна для виготовлення зимових тканин - тобто тієї продукції, яка йде на пошиття пальт та курток. Незважаючи на те, що ще не завершилося літо, швейні підприємства України вже перейшли на випуск осінньо-зимових виробів і тому вони чекають від Льонокомбінату саме таких тканин. Тобто, затримка з розмитненням ворсувальної машини ставила під загрозу виконання підприємством своїх зобов’язань перед швейниками.

Одразу після того, як машина була доставлена на підприємство, фахівці фірми “Later” прибули на Льонокомбінат і розпочали монтаж та навчання персоналу. Як розповів Олександр Коробка, ця ворсувальна машина є найкращою у своєму класі і планується, що вона використовуватиметься з максимальною потужністю, що у свою чергу дозволить підприємству суттєво збільшити обсяги виготовленої продукції і дасть змогу вітчизняним тканинам продовжувати відвойовувати ринок.

Нова ворсувальна машина - це не єдиний приклад оновлення виробництва на Льонокомбінаті. Журналісти на підприємстві побачили нові німецькі машини фірми “Террот”, які задіяні для виготовлення тканин. Сьогодні керівництво Льонокомбінату вишукує кошти на подальше придбання обладнання, бо попит на рівненські тканини перебільшує можливості підприємства. Хотілося б відмітити, що все це відбувається без підтримки держави. Але й це далеко не все. На Льонокомбінаті продовжується масштабне будівництво нового великого швейного виробництва, на якому невдовзі працюватимуть більше чотирьохсот рівнян, тобто, як мінімум, чотири сотні рівненських родин матимуть стабільний дохід, що для обласного центру є досить суттєвим плюсом.

Паралельно продовжується розширення експериментального швейного цеху Льонокомбінату, який запрацював на підприємстві усього декілька місяців назад. Сьогодні тут вже трудяться вісімдесят дівчат, які випускають якісну та недорогу продукцію. У найближчих планах керівництва Льонокомбінату - розширення і цього підприємства ще на тридцять робочих місць. Отже, незважаючи на усі труднощі та негаразди нашого часу, продовжуються закладатися підвалини відродження Рівного, як центру легкої промисловості України.

23.08.2012Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2012p. 
На головну сторінку