Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №572 від 12.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Визначилися

Присяжних затвердили

У Рівному затвердили 22 особи, від рішення яких залежатиме доля підсудних. На минулій сесії Рівнеради одним із пунктів порядку денного було затвердження списку присяжних Рівненського міського суду для участі в розгляді кримінальних справ. Та за це питання голосування пройшло не так гладко, як планувалося.

Неоднозначну реакцію в народних обранців викликав сам список присяжних. Депутати Рівнеради за питання проголосували, але виключили із списку дві особи - заступника гендиректора “РЗВА-Електрик” Володимира Процюка, причина - проти нього порушено кримінальну справу, та Анатолія Чугуєвця, бо у списку не було вказане його основне місце роботи. З цього приводу думки народних обранців розділилися. Юрій Запорожець зазначив, що в поданні має бути чітко зазначене місце роботи Анатолія Чугуєвця, а допоки цього не буде зроблено, його кандидатуру відкласти на довивчення.

- Щодо Володимира Процюка, насправді відкрита кримінальна справа, - зазначає депутат Рівнеради Святослав ЄВТУШЕНКО. - Наразі триває суд, але рішення ще не прийняте. Згідно з законом України “Про судоустрій і статус суддів” - якщо людина не є засудженою, то вона має право бути присяжним. Тобто, ми зараз можемо лише поставити етичне питання: “Чи має право людина, справа якої розглядається в суді, вирішувати долі інших громадян?”.

Затвердження цих двох кандидатур перенесли на наступну сесію міської ради.

Що ж стосується самого списку, до нього увійшло 22 особи, які працюють вчителями, медиками, працівниками “РЗВА-Електрик”, “Рівнеоблводоканалу”, “Рівнегазу”, “AES Рівнеобленерго”.

12.10.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2012p. 
На головну сторінку