Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №573 від 18.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Борис Тарасюк: “Чесні вибори - запорука успіху держави”

До Рівного завітала людина, з якою асоціюється зовнішня політика України, Міністр МЗС протягом п’яти урядів, один із лідерів Об’єднаної опозиції ВО “Батьківщина” Борис ТАРАСЮК.

- Проїхавши майже всю Україну і провівши близько 140 зустрічей я отримав масу вражень як позитивних, так і негативних, - розповідає один із лідерів Об’єднаної опозиції ВО “Батьківщина” Борис ТАРАСЮК. - Мені подобається спілкуватися з людьми, тим самим черпати від них інформацію, досвід. Але говорять українці не про щасливе життя, а зовсім навпаки.

Люди невдоволені нинішньою владою, сільське населення турбує відсутність інфраструктури, неможливість продажу свою продукцію. Тобто людей передусім цікавить соціальна тематика. Якщо ж говорити про мешканців міста - це в основному проблеми пов’язані з житлово-комунальним господарством - відсутність водопостачання, каналізації, дахи, які постійно протікають.

Ми бачимо, що не краща ситуація склалася і з місцевими бюджетами. У листопаді вже не буде коштів, щоб виплатити заробітну плату медикам та освітянам. Фактично мова йде про масовий системний провладний шантаж бюджетників - якщо ці люди допоможуть нинішній владі виграти вибори, то гроші знайдуться, а якщо ні - грошей не буде.

Нам потрібно зрозуміти, що наша країна має розвиватися та налагоджувати контакти із іншими країнами. Захід співпрацюватиме з будь-якою українською владою, яка буде обрана демократично. Наразі Захід ставиться до нашої влади без симпатій і можна говорити про те, що влада перебуває у стані ізоляції, на яку ж вона себе прирекла.

Спілкуючись з людьми, я часто чую запитання, що безпосередньо пов’язані з цьогорічними виборами. Громадяни України не впевнені у найближчому майбутньому та й у легітимності проведення виборів у жовтні. І я розумію, про що вони говорять. Адже зараз головна проблема виборів - це фальсифікації. Для того, щоб мої слова не звучали, як одностороння думка представника Об’єднаної опозиції, я просто оперуватиму наступними фактами. Згідно з дослідженнями громадської організації “ОПОРА”, на першому місці серед порушень стоїть використання адміністративного ресурсу, на другому - підкуп виборців, третє - перешкоджання роботі партій і кандидатів від опозиції, четверте - порушення порядку агітації, п’яте - використання силового ресурсу з боку правоохоронних органів. А от серед найбільших порушників - Партія регіонів, на останньому місці Всеукраїнське об’єднання ВО “Батьківщина”.

Думаю, вищезазначені результати говорять краще за будь-які красномовні слова. Тому я вважаю, що разам з нашими політичними партнерами “Свободою”, “УДАРОМ” ми йтимемо до перемогти на виборах і в результаті створимо більшість у Верховній Раді. На мою думку, ми зможемо повернути добре ім’я України в цілому світі і кардинально змінимо внутрішню політику в нашій державі. Повернемо Україну на шлях демократичного розвитку. Завдяки вісімдесяти законопроектів, що вже підготовлені, ми покращимо ситуацію в медичній, освітній галузях, мінімальна зарплата, пенсія, заробітна платня бюджетника нарешті стане вищою та виплачуватиметься стабільно. Ми знаємо як, а головне - маємо силу волі, щоб провести справжні кардинальні реформи для покращення життя наших громадян.

Для того, щоб мешканці Рівненщини краще і більше дізналися про представників від Об’єднаної опозиції ВО “Батьківщина” Борис Тарасюк розповів, хто ж представлятиме інтереси Об’єднаної опозиції в нашім краї.

- Цьогоріч кандидати у народі депутати України обираються за двосторонньою системою, - зазначає Борис Тарасюк. - Тобто, ми можемо виставити своїх представників у певних округах та за людей у сформованих списках партій. На Рівненщині ми затвердили таких кандидатів - 153 виборчий округ молодий, але разом із тим досвідчений політик Юрій Вознюк, 154 - лідер народного руху на Рівненщині Валентин Королюк, 155 - висуванець від Об’єднаної опозиції Сергій Кошин, 156 - керівник підприємства “Родина” Микола Кучерук, 152 - кандидат від ВО “Свобода” Олег Осуховський.

18.10.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 18.10.2012p. 
На головну сторінку