Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №579 від 29.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Правоохоронці напали на свободівців?

За повідомленням прес-служби Рівненської обласної організації ВО “Свобода”, 22 листопада приблизно о 17:15 поблизу Рівненського драмтеатру працівники правоохоронних органів вчинили напад на свободівця, який очікував на зустріч із головою секретаріату РОО ВО “Свобода” Іваном МЕЛЬНИКОМ.

“Коли я підходив до драмтеатру, ще здалеку помітив свого колегу-однопартійця, з яким ми домовилися про зустріч, - розповів Іван Мельник. - Я побачив, як до нього підійшов чоловік у цивільному й почав штовхати. Раптом з різних боків підбігли ще троє осіб, також у цивільному, які з криками почали крутити свободівцю руки й намагалися збити його з ніг. Коли я підбіг до місця події, двоє нападників кинулися на мене, при цьому невідомі нецензурно лаялися. Вони завдали мені кілька ударів по ногах, один з ударів прийшовся у голову в район потилиці. Мого колегу вони повалили на землю та закували в наручники. Жодних пояснень причин агресії з їхнього боку не було”.

Як з’ясувалося згодом, невідомими особами в цивільному були представники місцевої міліції, які нібито припустилися помилки і замість злочинця намагалися затримати законослухняного громадянина, застосувавши силу як до нього, так і до Івана Мельника - свідка події.

За словами голови РОО ВО “Свобода” Олега ОСУХОВСЬКОГО: “Ми вкотре переконуємося, що влада застосовує правоохоронні органи для залякування представників опозиційних сил. ВО “Свобода” вимагає розібратися у вищезазначених подіях та звільнити причетних до даного інциденту осіб, а також їхніх керівників, зокрема, начальника Управління МВС України в Рівненській області Василя Лазутка”.

У відповідь на цей інцидент міліція відразу провела ретельну перевірку, однак при цьому у правоохоронців виникла низка логічних запитань до так званих потерпілих, а саме:

1. Чому вони не звернулися зі скаргою до органів прокуратури чи міліції?

2. Не викликали слідчо-оперативну групу по 102?

3. Не зафіксували факт побиття у лікаря?

4. Не назвали прізвище особи, яку перевіряли працівники міліції?

У зверненні СГЗ УМВСУ йдеться: “Хочемо принагідно поінформувати громадян, що міліція - державний озброєний орган виконавчої влади, який захищає життя, здоров’я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань (Закон України “Про міліцію”). У своїй службовій діяльності міліція керується цілою низкою нормативних документів та Інструкцій, в тому числі і ЗУ “Про оперативно-розшукову діяльність”, а тому дії працівників міліції були правомірними, про що свідчать очевидці, які опитані в рамках перевірки цієї інформації. Хочемо нагадати, що 21 листопада з дому зникли дві рівнянки. 13-річні дівчата залишили лише батькам лист, у якому не пояснили, куди їдуть. У ході проведення оперативно-розшукових заходів, зазначені неповнолітні були розшукані та повернуті додому. У проведених із ними бесідах стало відомо, що одна із них познайомилась з чоловіком у соцмережі “Вконтакті”. Після втечі з дому дівчата провели з ним ніч в одному з приватних секторів обласного центру. Працівники ВКМСД встановили особу цього знайомого та запросили його на зустріч на 17.00 22 листопада. Коли співробітники міліції у визначений час підійшли до чоловіка, який за описом неповнолітніх був схожий на того, з ким вони познайомилися, та представилися (прізвище одного з працівників міліції перевіряв один із депутатів обласної ради та цікавився, чи справді проводилися заходи з розшуку неповнолітніх), то побачили, що це інша особа. Відповідно, працівники міліції не стали затримувати цього громадянина (є свідки, в яких відібрано пояснення), вибачилися і направилися до міськвідділу. Те, що правоохоронці показали посвідчення та представилися, підтверджує у своєму поясненні і Іван Мельник.

Ми розуміємо бажання деяких політичних партій і їх лідерів у черговий раз привернути до себе увагу суспільства, але не ціною перешкоджання роботі правоохоронних органів. За даним фактом триває службова перевірка, матеріали якої будуть скеровані в прокуратуру Рівненської області.

29.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2012p. 
На головну сторінку