Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №583 від 27.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

Працівники ливарного перекрили трасу

Працівники ливарного перекрили трасу

Декілька днів тому з трибуни сесійної зали облради лунали слова, що працівники Рівненського ливарного заводу готові розпочати нові акції протесту. І все тому, що вони вже декілька місяців не отримують заробітну плату.

І вже за декілька днів робітники таки виконали свої обіцянки. Декілька десятків працівників Рівненського ливарного заводу перекрили автотрасу “Рівне-Луцьк”. Люди вимагали дотримання і поновлення їхніх трудових і конституційних прав. Варто наголосити, що близько трьох сотень працівників заводу можуть втратити заробіток, тим самим лишитися без фінансового забезпечення себе та своїх родин. Аби цього не сталося, пікетувальники вимагали від обласної влади врятувати їхнє підприємство. У свою чергу влада пообіцяла, що підтримає працівників та пояснює, що згідно із законом, вони не вправі втручатися у господарську діяльність приватного підприємства.

На останній сесії облради депутати ухвалили рішення знову звернутися до Фонду Держмайна з проханням повернення підприємства у державну власність. Також голова облради Юрій Кічатий заявив, що на Раді регіонів ставитиме питання перед Президентом про відсутність реакції з Фонду держмайна на неодноразові звернення обласної ради з проханням вивчити виконання інвестиційних зобов’язань з боку власників підприємства.

- 25 грудня Президент проводить засідання Ради регіонів, і я маю велике бажання розповісти йому про ситуацію, що склалася. Я знаю, як Президент ставиться до бездіяльності інституцій влади на людські запити. Думаю, що питання стоятиме досить гостро, - заявив голова Рівненської обласної ради Юрій КІЧАТИЙ.

Окрім цього, справу тримає під контролем прокуратура Рівненської області, яка перевірила матеріали кримінального провадження за фактами бездіяльної невиплати працівникам ЗАТ “Рівненський ливарний завод” заробітної плати та використання службовими особами згаданого товариства завідомо підроблених документів.

Працівники прокуратури області підтверджують, що у період з грудня 2011 по лютий 2012 року на ливарному безпідставно не виплатили робітникам заробітну плату на загальну суму 1,6 мільйона гривень.

27.12.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2012p. 
На головну сторінку