№587 від 24.01.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
Ще 3000 років тому авокадо вирощували ацтеки. Але вже в наші дні цей фрукт культивується в Мексиці, Ізраїлі, США, Африці, Бразилії. М’якуш стиглого авокадо ясно-жовтого кольору (після довгого контакту з повітрям вона стає світло-коричневою), м’яка, ніжна, масляниста. Сік лайма або лимона, який нерідко додають до м’якуші авокадо, допомагає зберегти його зовнішній вигляд і смакові якості.
Корисні властивості авокадо і масла з нього використовуються і в косметичних цілях: воно підвищує захисні властивості шкіри, її еластичність, пружність, насичує киснем, зволожує, живить, заліковує ушкодження, а також рятує проблемну жирну шкіру.
Людині відома не лише користь авокадо. Його кісточка і листя дерева містять шкідливі токсичні речовини, здатні викликати алергічну реакцію і проблеми з травленням, вони небезпечні і для людини, і для тварин.
Калорійність м’якуші плоду на 100 грамів складає близько 120 Ккал.
24.01.2013 | Тетяна ХВИЛЬ |
Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2013p. На головну сторінку |