№589 від 07.02.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
Маленька “дика слива” давно завоювала почесне місце в рядах сезонних фруктів. Адже алича не тільки смачний, але і дуже корисний плід, який вживають в їжу як у свіжому, так і в переробленому вигляді: варення, джеми, мармелад, желе і компоти.
Мікроелементи в аличі: залізо - 1,9 мг.
Калорійність 100 г аличі складає 28 ккал. Алича - чудовий лікувально-дієтичний фрукт. Речовини, що містяться у плодах, мають кровоочисну, сечогінну, протизапальну та легку проносну дію. Алича корисна при гіповітамінозі, застуді та ГРВІ, цинзі, запорах і курячій сліпоті. Її також рекомендують вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і для підвищення апетиту. З розведеного водою соку аличі з додаванням невеликої кількості камфори готують примочки, які використовують як ранозагоювальний засіб. Настої і відвари з аличі застосовують при простудних захворюваннях і для полоскання хворого горла.
07.02.2013 | Тетяна ХВИЛЬ |
Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2013p. На головну сторінку |