Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №590 від 14.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відзнака

“Все дело в шляпе”

“Все дело в шляпе”

У Рівному письменників та журналістів відтепер відзначатиму-

ть найвищою літературною премією міста імені Уласа Самчука. Як зазначають міські чиновники - ця премія з роками має вийти на всеукраїнський рівень.

Наразі ж ця літературна премія є найвищою відзнакою в нашому місті і вручатиметься авторові раз за життя.

Цьогоріч заявки на здобуття літературної премії імені Уласа Самчука приймалися до 1 лютого, а от уже 18 лютого спеціальна комісія, в яку входять міські чиновники, викладачі університетів, письменники, обере переможця. Претенденти мали подавати свої роботи, створені упродовж останніх трьох років, до міського управління культури і туризму.

Варто зазначити, що положення про літературну премію імені Уласа Самчука затверджено міським головою Рівного 18 січня 2012 року. Ця премія заснована на вшанування українського письменника, публіциста і громадського діяча Уласа Самчука.

- Ми вперше в історії міста моральне ствердження митців підсилюємо фінансовою основою, - зазначає заступник міського голови Галина КУЛЬЧИНСЬКА. - Сподіватимемося, що бюджет наступного року дасть можливість збільшити розмір премії, а кількість претендентів постійно зростатиме.

Лауреат отримає диплом, спеціальний нагрудний знак “Лауреат премії ім.Уласа Самчука”, а також грошову винагороду в розмірі 5 тисяч гривень.

Заявки на участь у конкурсі подали чотири претенденти - Степан Бабій із твором “Бурелом”, Сергій Снісаренко з публіцистичними творами з циклу “Рівне і Рівняни”, Катерина Тибель зі збіркою віршів “Хочу бути весною”, Євген Шморгун з двома доробками “…Пітьма не здолала його” та “Твердь”.

Під час обговорення організації проведення літературного конкурсу, між членами комісії виникла непередбачувана суперечка. Вся суть у тому, що на дипломі, який вручать переможцю, зображений Улас Самчук, де він у головному уборі. Саме з цього приводу думки комісії стали розбігатися. Адже одна частина вважає, що саме ця фотографія надає певного шарму диплому, а інша - вона не відповідає його рівню.

Відтак, яке саме зображення буде на дипломі, всі зможуть дізнатися 20 лютого. Саме тоді, в День народження письменника, і відбудеться урочисте нагородження переможця літературної премії імені Уласа Самчука.

14.02.2013Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2013p. 
На головну сторінку