|
№591 від 21.02.2013p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
Абрикоси
Абрикоси почали цінувати за те, що вони містять каротин. Завдяки йому пригнічується процес утворення і виникнення ракових клітин в організмі, позаяк він є сильним антиоксидантом. Каротин також здатний поліпшити зір, відновити його гостроту. Після регулярного вживання свіжих абрикос відновлюється шкірний покрив, порушений ранами і травмами. Швидше заживають рани і пошкодження на слизових оболонках, наприклад, у ротовій порожнині.
Все та ж доза абрикосового соку в сто п’ятдесят грамів може допомогти наситити організм добовою нормою аскорбінової кислоти. А вона ще й допомагає протистояти стресовим впливам на організм. Завдяки вітаміну Е, абрикоси вважають найпотужнішим лікарським засобом, що допомагає зміцнити серце і судини, нормалізувати кровообіг, зменшити згортання крові, провести природну і без ліків профілактику тромбів. У соковитих і м’яких плодах міститься магній та калій, а також солі натрію. Вони необхідні будь-якому організму для нормального водно-сольового обміну. Фосфор і залізо, фолієва кислота і мідь, кобальт і вітамін В - всім цим насичені абрикосові плоди, а тому поліпшують мозкову діяльність, нормалізують рівень артеріального тиску, покращують процес утворення крові, регулюють рівень кислотності у шлунково-кишковому тракті, знімають запалення при колітах.