Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Готуємося до весни

Останній штрих і ви неперевершені

Останній штрих і ви неперевершені

Сьогодні важко собі уявити дівчину або жінку, яка б не знала що таке губна помада. Сучасна жінка з успіхом користується досягненням, подарованим їй нашими далекими предками. Але що ми з вами знаємо про цей косметичний засіб, чи замислювалися ви, вибираючи губну помаду, про її склад або справжнє призначення?

Ось про це, а ще про те, як вибрати помаду, ми з вами сьогодні і поговоримо.

Склад губної помади

Сучасні технології і розробки провідних косметичних компаній створюють не просто фарбу для губ. Сьогодні губна помада не тільки змінює колір губ, а ще й зволожує і доглядає за ними. До складу сучасних губних помад входять різні зволожуючі, живильні, вітамінні, захисні (від UF-променів) добавки, а також жирові і фарбувальні компоненти. Першим барвником, який широко застосовувався при виробництві губних помад, був кармін, отримували цю речовину з висушених комах. Порошок, що отримується з цих комах, здатний змінювати колір від сірого до пурпурово-фіолетового, цей барвник має ряд переваг у порівнянні з синтетичними, головними з яких є його безпека і стійкість.

Основою для помади, яка власне і визначає консистенцію, служить набір з жирів і масел, натурального або синтетичного походження, і бджолиного воску. До речі, саме віск забезпечує необхідну консистенцію. Крім того, в багатьох косметичних компаніях при виробництві губних помад використовують речовину спермацет. Отримують її шляхом виморожування кашалотового жиру, спермацет забезпечує пластичність і володіє приголомшливою відновлювальною здатністю, що позитивно позначається на ніжній шкірі губ.

Мабуть, найважливіший компонент у складі губної помади - ланолін. Але поряд з безперечними позитивними якостями, ланолін має неприємний смак і запах, внаслідок чого, від його використання в чистому вигляді косметична промисловість відмовилася, в помаду тепер додають лише модифіковані компоненти ланоліну. Крім того, при виробництві губної помади використовують вуглеводні, зокрема - парафін, масла, синтетичні і рослинні. Особливою популярністю користується касторове масло, воно не тільки володіє цінними поживними властивостями, але і стійке до окислення. Ще один необхідний компонент для виготовлення губної помади, який широко використовує сучасна косметична промисловість - консервант. Консерванти допомагають зберегти губну помаду протягом усього терміну придатності.

Які бувають губні помади

Різний склад - різне призначення губної помади. Так, наприклад, губні помади бувають:

• Живильні - мають у своєму складі велику кількість воску, відмінно захищають шкіру губ від утворення тріщин, особливо хороші в холодну пору року.

• Зволожуючі - чудово пом’якшують шкіру губ. Зазвичай до складу таких губних помад входять масла (какао, авокадо, касторове) і екстракти (ромашки, обліпихи). Єдиний недолік - погана стійкість.

• Стійкі - залишаються на губах, не залишаючи слідів при поцілунку. Супер-с-тій-кість помади не забезпечує її супервластивостей. Подібні помади не рекомендується використовувати щодня - вони пересушують шкіру губ.

• Гігієнічні або вітамінні - володіють чудовим протизапальним, зволожуючим та поживним ефектом, але, на жаль, не мають у складі фарбувальних пігментів і не несуть декоративну цінність.

• Блиски для губ - забезпечують природний макіяж. Недолік - розтікаються на губах, що вимагає філігранності нанесення.

Як вибрати помаду

Кожна з нас хоче виглядати чудово. Мало того, кожна з нас просто зобов’язана бути “най-най”. Хочете, щоб і ваші губи завжди були чудово спокусливі? Для цього вам не знадобиться допомога пластичного хірурга, секрет привабливості губ зовсім в іншому - у правильно підібраному тоні губної помади. Щоб не помилитися з вибором кольору, необхідно знати декілька нюансів.

Точно визначити відтінок губної помади, не наносячи її на шкіру губ, практично неможливо. Але можна спробувати хоча б приблизно розпізнати сп-ра-в-жній колір розкоші в тюбику.

Перше, про що варто пам’ятати: губна помада повинна бути яскравою, в разі, якщо ви володарка смаглявої темної шкіри, і навпаки, чим світліша шкіра, тим ніжніші відтінки, наприклад, світлошкірим дуже підійде блідо-рожевий або навіть злегка бежевий відтінок помади. Якщо ви володарка злегка золотистого кольору шкіри - сміливо користуйтеся золотистою гамою, крім того, вам можна експериментувати з усіма відтінками червоного. Ще один нюанс - колір ваших зубів. Пам’ятайте, помаранчеві відтінки губної помади, у випадку, якщо ви не можете похвалитися білизною емалі, лише поглиблять жовтизну. А ось червоні кольори інших відтінків, навпаки, змушують зубки сяяти! При виборі помади зробіть нехитрий тест, проведіть вподобаним зразком по аркушу паперу. У якісної помади слід буде однорідний, без грудочок. А тепер, нанесіть помаду на губи, щоб остаточно переконатися у виборі тону.

Вперед, і будьте впевнені - ви чарівні!

21.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку