№592 від 28.02.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
1. Аґрус використовується для дієтичного харчування як джерело вітамінів і мінеральних речовин, необхідних для організму.
3. Аґрус рекомендують дітям і літнім людям при гіповітамінозі С і В, а також при дефіциті в організмі міді та фосфору.
4. Хворим, які страждають на анемію і втрату крові, рекомендують плоди аґрусу, позаяк вони містять багато кровотворної фолієвої кислоти (що робить їх особливо корисними).
5. Відвар з ягід аґрусу застосовують при хронічних закрепах як легкий проносний і болезаспокійливий засіб.
6. Як в’яжучий засіб при проносах застосовують ягоди аґрусу. За 2-3 тижні їх систематичного вживання можна позбутися хронічної діареї.
7. Аґрус - хороший жовчогінний, сечогінний та освіжаючий засіб.
8. Ягоди аґрусу містять гіпотензивні і капілярозміцнюючі, протисклеротичні Р-активні сполуки (антоціани і лейксантоціани). Завдяки цьому аґрус ефективний для профілактики і лікування гіпертонії.
28.02.2013 |
Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2013p. На головну сторінку |