Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №204 від 08.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гості Рівного

Міністр-медаліст відвідав рідну школу

Свято першого дзвінка колишня Рівненська загальноосвітня школа №7, а нині гуманітарна гімназія, чекала з великим нетерпінням і, на відміну від інших шкіл, святкувала по-особливому. Адже на урочисту лінійку сюди завітав міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який свого часу саме тут здобув середню освіту. Прізвище Юрія Луценка викарбуване на дошці пошани з написом “Вони закінчили школу із золотою медаллю”.

Юрій Луценко сказав, що часто згадує роки навчання в Рівному, особливо шкільні пригоди.

- Дуже добре пам’ятаю, як із хлопцями збирали металобрухт. До речі, найкраща “точка збору” була поблизу психіатричної лікарні. А також билися “на конях”, тобто сідаючи одне одному на плечі. Не раз зимою влаштовували “сніжкові” бійки, а то й цілі війни. Неможливо не пригадати перші дискотеки. До того ж, саме у школі перший раз я спробував вино, а от горілки не пив аж до тих пір, поки не отримав атестат зрілості.

Однокласники згадують про Юрія як про вихованого хлопця, який завжди старанно вчився і не дошкуляв учителям поганою поведінкою.

Як зізнався міністр, перше кохання застало його також за шкільною партою, але розповісти, у кого зі школярок був закоханий, навідріз відмовився. Сказав лише, що то була його однокласниця, яка сьогодні працює вчителькою молодших класів у гуманітарній гімназії.

У рідній школі спробував себе міністр і в ролі вчителя. Він провів урок новітньої історії для старшокласників, на якому розповідав про події революції та її роль у подальшому розвитку держави.

Перед своїм від’їздом Юрій Луценко сказав учителям, що йому було надзвичайно приємно пригадати дитинство і пообіцяв повертатися в Рівне частіше.

08.09.2005Оксана ВОЛИНЯК



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2005p. 
На головну сторінку