№594 від 14.03.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
Це кулінарний делікатес, що має вишуканий витончений смак і багато корисних властивостей. Артишок - це ефективний природний засіб, що покращує обмін речовин і поновлює клітини печінки, жовчного міхура. Усі активні речовини, що входять до складу артишоку, захищають клітини печінки від дії токсинів, виводять солі і шлаки з організму, регулюють вироблення жовчі, сприяють переварюванню білків і жирів, зменшують газоутворення і перешкоджають розвитку холециститу.
Артишок рекомендують включати в меню людям, що живуть у районах з неблагополучною екологічною обстановкою, а також тим, хто зловживає курінням й алкоголем.
Вживання артишоку протипоказане хворим з індивідуальною непереносимістю рослини, гіпотонією, гастритами зі зниженою кислотністю, а також при годуванні грудьми (погіршує лактацію і гальмує виділення молока).
14.03.2013 | Тетяна ХВИЛЬ |
Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2013p. На головну сторінку |