Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №598 від 11.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Баклажан

Баклажан

На Сході баклажан називають овочем довголіття. Це пов’язано з кровотворною, протисклеротичною дією. Тому лікування баклажанами показане при ішемічній хворобі серця, набряках серцевого походження, серцево-судинній недостатності, а також при атеросклерозі, анемії і недокрів’ї, оскільки баклажан забезпечує істотне (до 50%) зниження рівня холестерину в крові.

Оскільки баклажан відмінний сечогінний і протинабряковий харчовий продукт, він показаний при захворюванні печінки і нирок.

Стимулює діяльність кишківника, попереджує розвиток гнильних процесів, сприяє зниженню ваги. Також користь баклажана для кишківника пояснюється ще і тим, що він містить велику кількість баластних речовин. Ці речовини активно виводять холестерин, тому що зовсім не засвоюються і не всмоктуються організмом. Дієтологи з великою повагою ставляться до цього овоча, і серед них побутує думка, що користь баклажана з погляду на зниження рівня холестерину більш значуща, ніж у багатьох ліків.

Увага: баклажани у жодному випадку не можна вживати в їжу при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки у стадії загострення, проносах, зниженому вмісті цукру в крові. Шкідливі баклажани і при підвищеному рівні гемоглобіну.

11.04.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2013p. 
На головну сторінку