Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №598 від 11.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Загроза

Діти отруїлися водою!

Діти отруїлися водою!

22 дитини і один дорослий потрапили протягом кількох днів до інфекційного відділення Острозької центральної районної лікарні. Усі вони - мешканці села Могиляни Острозького району. Лікарі довго думали над причиною однакового діагнозу усіх хворих, аж поки свій висновок не оприлюднила СЕС - забруднена вода.

3 квітня в інфекційне відділення Острозької ЦРЛ у стані середньої важкості з ознаками отруєння госпіталізували чотирьох неповнолітніх. Двох з них наступного дня виписали, однак з аналогічними симптомами до закладу охорони здоров’я потрапило ще одинадцятеро дітей. Потім ще, та ще й один дорослий. Усі з гострим ентероколітом. Пацієнтам у середньому було від 5 місяців до 14 років. Наразі стан здоров’я усіх хворих задовільний.

Відразу було з’ясовано, що сім’ї, де отруїлися діти, користуються водою з центрального водогону села, тому на його різних ділянках працівники Острозької міжрайонної СЕС та Головного управління Державної санепідемслужби в області взяли проби для проведення хімічного та бактеріологічного дослідження. Крім того встановили, що мало місце підтоплення артезіанської свердловини талими водами, які могли потрапити у водопровід. Відтак комунальне підприємство Могилянівської сільської ради відразу розпочало хлорацію. Воду до села почали підвозити автоцистернами з Острога.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.275 КК України (“Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд”).

Наразі ж відомо достеменно, що причиною недуги усіх хворих стала таки вода з водопровідної мережі, точніше її якість - концентрація амонію вдвічі перевищувала норму. До того ж ґрунтові води, які підтоплювали артезіанську свердловину, містили нафтопродукти.

11.04.2013



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2013p. 
На головну сторінку