|
№599 від 18.04.2013p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування

Брюссельська капуста
Маленький качан брюссельської капусти - криниця вітамінів і мінеральних речовин: вітаміни C, B1, B2, B6 і РР, натрій, калій, каротин, фолієва кислота, залізо, йод, рослинний білок та ін.
Завдяки високому вмісту антиоксидантів включення брюссельської капусти в раціон харчування знизить ризик захворювання на рак. Не ставиться під сумнів користь брюссельської капусти для людей, які страждають на вегето-судинну дистонію, захворювання серця і судин. Кальцій, калій, фосфор, залізо і магній позитивно впливають на роботу сердечного м’яза, також зміцнюючи стінки судин. Завдяки високому вмісту калію капуста цінна в раціоні хворих на аритмію і гіпертоніків. Завдяки багатству вітамінами і мінеральними речовинами брюссельська капуста стає основною стравою у відновлюваний період після операційного втручання або перенесеної хвороби. Одна з найбільш значущих її переваг - здатність стимулювати загоєння ран. Для тих, хто переймається зайвою вагою, а також для хворих на цукровий діабет, користь брюссельської капусти полягає у високому вмісті клітковини і низькому - вуглеводів. Рибофламин (B2), ка-ротин - вітаміни краси, а залізо і йод - розуму і хорошої пам’яті.