![]() |
№600 від 25.04.2013p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
Якщо врахувати, що капуста - королева овочів, то цей вид капусти можна назвати найголовнішим серед “королівської знаті”.
Значна загоююча властивість вітаміну U робить броколі незамінним продуктом у меню осіб, які страждають на виразку шлунково-кишкового тракту. Цей вітамін не синтезується організмом і надходить ззовні, тому надзвичайно важливо вживати продукти, багаті на цю речовину.
Для успішної роботи підшлункової залози надзвичайно необхідний хром, цей елемент, що удосталь міститься в броколі, позитивно впливає на роботу підшлункової залози, стабілізує вироблення інсуліну, регулює рівень цукру в крові.
Антиоксиданти, які входять до складу капусти, омолоджують організм, виводять вільні радикали, знижують кількість холестерину низької щільності. Це не лише значно покращує склад крові, але і позитивно впливає на роботу кровоносної і серцево-судинної системи, зміцнюється серцевий м’яз, нормалізується потік крові, артеріальний тиск.
25.04.2013 | Тетяна ХВИЛЬ |
Рівне-Ракурс №600 від 25.04.2013p. На головну сторінку |