Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №601 від 03.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

Весняні сесії бувають не лише у студентів

Весняні сесії бувають не лише у студентів

25 квітня відбулася чергова сесія Рівнеради, на якій розглядали безліч питань та вносили позачергові пропозиції. Депутати міста, як і студенти, живуть від сесії до сесії. Головне тут, як кажуть, - “не завалити сесію” й вчасно вирішити усі питання.

Депутатам налили “горілки”

Йдучи на чергову сесію міськвиконкому, рівненські депутати при вході у приміщення могли спостерігати дивну картину. На асфальті була намальована мапа України, на якій розташувалися безліч пластикових стаканчиків із “горілкою”. Такий театралізований виступ влаштувала група депутатів разом із активістами громадського руху. На думку активістів, розширення можливостей місцевих рад з врегулювання питань продажу алкоголю, здійснене на законодавчому рівні, дасть дієвий механізм припинення алкоголізації у місті та країні.

Окремі депутати запропонували обмежити продаж алкоголю в місті у вечірній час. Активісти зібрали безліч підписів громадян та громадських організацій для того, щоб Рівненська міська рада підтримала цей законопроект. Було прийняте рішення створити комісію, яка ретельно вивчить ситуацію в місті. Красномовним доказом того, що обмеження продажу алкоголю може бути непопулярним у народі, став вислів одного з депутатів. Слуга народу жартівливо сказав, що спочатку, мовляв, горілку перестануть продавати, потім ще аборти заборонять робити, а чим же тоді народу займатися?

Натомість, міський голова Володимир Хомко зауважив, що обмеження продажу алкоголю у вечірній час може призвести до тіньового обігу алкоголю. Такою ситуацією можуть скористатися всілякі не чисті на руку ділки, які торгуватимуть алкоголем неофіційно. Буцімто, знову, як за “сухого закону”, горілкою торгуватимуть таксисти. Тому питання обмеження продажу алкоголю у вечірній час вивчатиме комісія міськвиконкому - головне, щоб до її складу не потрапили депутати - любителі спиртних напоїв.

І одна в дитсадку - воїн

Під час сесії міськради до міських обранців звернулися представники батьківського комітету дитячого садочку №14, які зібрали більше ста підписів батьків, діти яких відвідують цей садочок та шістдесят вісім підписів випускників цього закладу на підтримку Тетяни Ширко, яка, на їхню думку, успішно керувала закладом протягом 20-ти років і завдяки цьому значно покращила його статус. Батьки вважають, що у когось, з невідомих причин, виникло бажання просто знищити заклад. Лунали також і вислови, мовляв, це спланована акція, щоб змінити керівництво. Тому батьки висловили прохання підтримати їхню позицію на рівні міської освіти.

Депутат міськради Світлана Богатирчук-Кривко повідомила, що батьки самі часто стають добровільними учасниками додаткових зборів місцевих дитсадків, шкіл, гімназій. На її думку, вони не лише спостерігачі, але й активні учасники цього процесу, існує також і шефська допомога. “Звідки, на вашу думку, в таких закладах з’являються пральні машини, меблі, проводяться ремонти? - Зауважила депутат міської ради. - Це є цілком нормальним на сьогоднішній день”.

Натомість, мер міста розповів, що завідуюча дитсадком Тетяна Ширко зробила для закладу більше, ніж усі політичні партії міста разом узяті. “Виховання дітей у цьому закладі відбувається на високому патріотичному рівні, - підкреслив Володимир Хомко. - Це просто унікальний випадок у місті, коли усі батьки стали на захист завідуючої”.

Вислухавши обурених батьків через ці безпідставні, як вони вважають, звинувачення, депутати вирішили створити тимчасову депутатську комісію, яка має розібратися у заплутаній ситуації. А поки комісія не матиме результатів і не дійде якогось висновку, можновладці застерегли начальника управління освіти Василя Харковця, щоб той не звільняв з роботи завідуючу дитсадком Тетяну Ширко. Нагадаємо, одразу після появи в Інтернет-виданнях публікацій зі звинуваченнями на адресу адміністрації ДНЗ №14 Тетяна Ширко подала заяву на звільнення.

Ні - тимчасовим спорудам у Рівному

Депутати міської ради на сесії проголосували за звільнення міста від незаконно встановлених гаражів-черепашок та кіосків. Лише останніх в обласному центрі нарахували близько ста двадцяти. Окрім того, хоч і з дискусіями, але все ж підтримали міські обранці виділення коштів на будівництво стоянки біля зоопарку. На неї планують витратити майже 900 тисяч гривень.

Одним із питань сесії була досить заїжджена тема - стосовно незаконного встановлення гаражів у прибудинкових зонах міста. Депутати зійшлися в одному - демонтувати їх необхідно. А ось в який термін - кожен має свою думку.

Зрештою, внесли до рішення поправку: “в термін, згідно з чинним законодавством”, і питання проголосували. Тож вже незабаром Рівне має всі шанси звільнитися від засилля незаконних тимчасових споруд.

Про зміни до бюджету та інше

Ще одним питанням, яке викликало неоднозначну реакцію у депутатів, стали зміни до бюджету. Хоч і не одразу, але депутати таки погодилися та проголосували за виділення коштів на будівництво стоянки біля рівненського зоопарку, на яку витратять 875 тисяч гривень. Ще 600 тисяч перерахують “Рівнеелектроавтотрансу” на погашення заборгованості із заробітної плати, а майже 2 мільйони гривень - “КАТП-1728” на придбання техніки. Окрім того, в “Текстильнику” за 60 тисяч гривень перекриють дах, а службі ритуальних послуг, теж на таку ж суму, придбають легковик. Але усе це станеться лише за однієї умови - якщо казначейство здійснить оплату.

На сесії міськвиконкому неодноразово піднімалося питання, чи варто надавати земельні ділянки в оренду підприємствам та фірмам. Дехто з орендарів використовує їх не за призначенням, здає в суборенду, або загалом не платить кошти. Депутати дійшли думки, що головне в цих питаннях - наповнення бюджету, чим насамперед і треба керуватися.

Як повідомив на сесії Рівнеради мер Володимир Хомко, невдовзі сесії міської ради можна буде переглянути в прямому ефірі на сайті міської ради. Узгодження відповідного питання завершується. Як зауважив міський голова, коштуватиме це не так вже й дорого.

03.05.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2013p. 
На головну сторінку