Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №601 від 03.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Бруква

Бруква

Бруква - дворічна рослина, яка з’явилася шляхом схрещування білокачанної капусти та ріпи, зовні схожа на ріпу, тільки більших розмірів. Бруква сприяє зменшенню набряків (видаляє з організму зайву рідину), завдяки високому вмісту кальцію запобігає пом’якшенню кісткової тканини.

Її сік, через вміст великої кількості аскорбінової кислоти, використовують при запаленні бронхів і легенів, він допомагає розріджувати мокротиння. Тому при застуді бруква лікує кашель, відновлює імунітет і призводить до швидкого одужання. Її також приймають і при ниркових та серцево-судинних захворюваннях. Вона сприяє виведенню холестерину, поліпшенню обмінних процесів. Бруква - ефективний засіб для лікування атеросклерозу. Сік брукви володіє антибактеріальними властивостями і успішно застосовується при лікуванні гнійних ран та опіків.

При ожирінні бруква покращує обмін речовин і процес травлення. Її вживають при хронічних запорах і розладах шлунка. Натомість, клітковина небезпечна під час загострення шлунково-кишкових захворювань, тому в цих випадках вживати брукву не можна.

03.05.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2013p. 
На головну сторінку