Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №601 від 03.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знай наших

“Кубок Євразії” в Рівному

“Кубок Євразії” в Рівному

У рамках Міжнародного Фестивалю перукарського мистецтва, моди та дизайну “Кришталевий Янгол” відбувся Міжнародний чемпіонат з перукарського мистецтва “Кубок Євразії”, в якому взяли участь перукарі з Туреччини, Прибалтики та України. Чергову перемогу - перше місце та Кубок Євразії у номінації “Весільна зачіска” здобула найвідоміша рівненська перукарка-стиліст, тренер, засновник Школи іміджу та стилю Ірина Раєвська. У березні цього року вихованці її школи впевнено виграли чемпіонат України. А вже згодом тиждень тренувань, роздумів і пошуків не пройшов даремно для Ірини - 20 квітня вона привезла додому Кубок Євразії - головний приз міжнародного конкурсу. Разом із переможницею працювали модель Ліана Еліява та візажист Юлія Бенцак, які допомогли майстру створити неперевершений весільний образ. Міжнародне журі високо оцінило роботу Ірини Раєвської та беззаперечно визнало її заслужену перемогу.

“Кубок Євразії” відбувався під час великого триденного фестивалю стилістів, візажистів та інших фахівців індустрії краси “Кришталевий янгол”. Лише у весільній номінації змагалося 38 перукарів, з них особливо виділялися колоритні турецькі стилісти.

Щоб дізнатися про сам фестиваль з перших вуст, наш кореспондент зустрівся з Іриною РАЄВСЬКОЮ, яка детально про все розповіла.

- Пані Ірино, звідки з’явилася ідея участі у фестивалі?

- Рік тому я відвідала весільну виставку в Києві як звичайний спостерігач. Мені було цікаво подивитися весільні наряди, зачіски і т.п. Випадково стала свідком Міжнародного чемпіонату, рівень якого мені здався досить високим, адже змагалися кваліфіковані перукарі з Туреччини та України. Після цього в мене виникло бажання і самій взяти участь. І за рік я вже стала учасником.

Після побаченого, кардинально змінила свою думку, адже до цього, відвідуючи чемпіонати України під егідою спілки перукарів, вважала, що більше цікавих змагань в Україні немає.

- Це щорічний форум фахівців, здобувши перемогу на ньому, чи плануєте в наступні роки змагатися?

- Після перемоги на цих змаганнях, уже на наступний рік я намагатимусь залучити до участі у них своїх учнів, тому що я тренер і виступаю не тільки як майстер, який працює просто в салоні, а й маю свою школу, навчаючи майстрів не лише з Рівного, а й з інших областей України та великих міст. Як для мене, було цікаво взяти участь у таких змаганнях і стояти на подіумі поруч із відомими визнаними міжнародними майстрами.

Зараз я готуюся до чемпіонату Європи, який відбудеться в Москві у вересні 2013 року, і участь у фестивалі була для мене, свого роду, підготовкою до Європи.

- Перемога для Вас була звичною, чи навпаки, стала несподіванкою і приємним сюрпризом?

- Відверто кажучи, визнання моєї роботи, тобто такий результат, мене особисто здивував. Тому що на конкурсі було представлено багато кардинально інших робіт, з різних міст України, правда, ці роботи для мене читалися. А ось міжнародні майстри виконували дещо в новому стилі весільні роботи. І було цікаво в тому плані, що вони кардинально відрізнялися від наших. Для мене це був досвід, спілкування, цікаво було, як для тренера, спостерігати за іншими майстрами. Помітила, що турки зовсім по-іншому підходять до підготовки моделей.

Мені цікаво брати участь у подібних змаганнях, адже в цей час майстер розвивається, можливо, виходить на новий рівень своєї майстерності. Цікаво позмагатися з досвідченими зарубіжними стилістами, попрацювати на подіумі, коли деталі твоєї роботи демонструють на екранах, знімають фотографи. На весільну зачіску нам давали годину і моя модель після того, як подивилася у дзеркало, сказала, що хотіла б вийти заміж саме з такою зачіскою.

- У яких конкурсах змагалися кращі перукарі?

- Чемпіонат “Кубок Євразії” складався з таких конкурсів: “Перспективна чоловіча стрижка”, “Перспективна жіноча стрижка”, “Модна вечірня зачіска”, “Модна весільна зачіска”. Усі конкурси чемпіонату проходили в один із днів фестивалю.

- Чи була можливою участь у кількох конкурсах?

- Учасник міг брати участь в одному із конкурсів чемпіонату або в кількох конкурсах, якщо вони не співпадали за часом проведення. Конкурсні роботи виконувалися відповідно до заданої номінації. Макіяж, зачіска, одяг, аксесуари на моделі повинні були складати єдиний і цілісний образ, який відповідає заданій номінації. Конкурсна робота в чемпіонаті “Кубок Євразії” повинна була випереджати існуючу моду і відображати модні тенденції нинішнього сезону. Конкурсна робота учасника повинна бути обов’язково авторською. Плагіат та використання чужої роботи не допускалися.

Учасники, які брали участь у кількох конкурсах чемпіонату, повинні були виконувати конкурсні роботи на різних моделях.

- А хто мав право стати учасником?

- Змагатися в Чемпіонаті могли професіонали з різних країн світу, майстри салонів краси і кращі студенти профільних навчальних закладів. Вік учасників, стаж роботи і їхня спеціалізація не обмежувалися.

- Що отримували конкурсанти і чим їх преміювали чи нагороджували?

- Церемонія нагородження відбувалася під час вечірньої шоу-програми того ж дня, коли проводився чемпіонат. Нагородження учасників чемпіонату проходило спільно з дефіле моделей, які представляли конкурсні роботи. Тому в глядачів була чудова можливість оцінити усі роботи і побачити тих, хто їх створював. На головній сцені фестивалю усі конкурсанти отримали дипломи за участь. А переможці і призери (для кожного конкурсу окремо), отримували призові дипломи, нагороджувалися медалями, кубками та призами. Окрім того, призери отримували звання - “Чемпіон (Віце-Чемпіон, Бронзовий призер) Євразії з перукарського мистецтва”.

- Хто входив до складу журі і оцінював конкурсні роботи?

- Журі призначалося Оргкомітетом фестивалю. До складу журі входили: від України - тренд-стилісти, майстри міжнародного класу, тренери української команди, провідні викладачі, відомі дизайнери та діячі мистецтв; а також Міжнародні експерти та судді фестивалю - президенти країн-членів Всесвітньої Конфедерації перукарів та світові топ-стилісти.

При оцінці журі враховувалася перспективність зачіски, відповідність модним тенденціям, дизайн, композиція, гармонійність форми, фактура і лінії, колірне рішення, складність роботи, чистота і техніка виконання зачіски.

- А якими були вимоги?

- Умови для учасників конкурсу модної весільної зачіски Міжнародного Чемпіонату “Кубок Євразії” були такими. Конкурсна робота виконувалася на сцені протягом 60 хвилин. Учасники повинні були виконати модну вечірню зачіску, яка б відображала перспективність весільної зачіски, тобто випереджала існуючу моду і відповідала модним тенденціям у вечірніх зачісках на наступний сезон.

На початку конкурсу модель виходила на конкурсний майданчик з розпущеним прямим або попередньо накрученим волоссям. Зачіска повинна була бути гармонійної форми з виразними лініями, дизайном, фактурою і демонструвати сучасні технологічні прийоми. Одяг, аксесуари, макіяж, зачіски повинні складати єдине ціле - перспективний модний весільний образ. Колір волосся - довільний. Волосся фарбувалося й готувалося заздалегідь.

- Що входило в обов’язки моделі?

- У конкурсі модна весільна зачіска - модель, яка представляла роботу конкурсанта, повинна була продефілювати два рази на головній сцені фестивалю. Тобто, вдень (міні-дефіле після оцінювання журі) та у вечірній шоу-програмі під час церемонії нагородження.

- І хто ж був у числі організаторів такого розкішного заходу?

- Організаторами фестивалю виступили - Вищий навчальний заклад “Київська Академія перукарського мистецтва” та Конфедерація СМС-САТ Україна (Офіційний представник Всесвітньої Конфедерації перукарів в Україні). А відбувався він за підтримки Всесвітньої Конфедерації перукарів (СМС-Париж) та Національної Академії мистецтв України.

- Коли проходив фестиваль і де? Чи були на ньому звичайні глядачі і якщо так, то яким чином можна було потрапити на захід?

- Проходив фестиваль з 18 по 20 квітня у фойє комплексу “Bingo Entertainment” у Києві. Глядачі протягом трьох днів мали змогу побачити чемпіонат арт-зачіски, фейс-арту та нейл-дизайну “Fantasy Style” (конкурси фантазійної зачіски, макіяжу, нейл-дизайну, боді-арту, брейдингу), чемпіонат з перукарського мистецтва “Кубок Євразії” (конкурси вечірньої та весільної зачісок, чоловічої та жіночої стрижок), чемпіонат з колористики “Estel Color”.

Окрім того, були виставка продукції та послуг сфери краси і моди “Beauty Crystal Angel”, відкриті майстер-класи з перукарського мистецтва та візажу, шоу “Ukrainian Trends of Hairstyles” - покази сезонних тенденцій моди у перукарському мистецтві від стилістів Конфедерації СМС-САТ України; шоу “Інтерстиль” - шоу-покази з елементами майстер-класу від іноземних топ-стилістів. А завершувало програму грандіозне, унікальне, театралізоване і феєричне видовище краси та високої моди - Гала-шоу фестивалю від організатора фестивалю Київської Академії перукарського мистецтва.

Через рік відбудеться Чемпіонат Світу, у якому переможці “Кубку Євразії” зможуть брати участь безкоштовно.

- На завершення нашої розмови, дозвольте подякувати Вам за цікаву і детальну розповідь, а також привітати із заслуженою перемогою та побажати подальших творчих злетів і нових визнань Вам особисто й, звісно, вашим учням!

03.05.2013Юрій РАЧКОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2013p. 
На головну сторінку