№603 від 16.05.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
Плоди винограду, а також продукти його переробки мають цінні лікувальні, смакові і харчові якості.
Столовий виноград та соки з нього використовуються при лікуванні шлункових, ниркових, серцево-судинних, легеневих та інших захворювань. Виноградні вина, насамперед, червоні столові характеризуються бактерицидними, антирадикальними, антистресовими, антиоксидантними властивостями. Виноградний сік може допомогти при мігрені, в такому випадку його випивають вранці натщесерце. Наявність у раціоні харчування свіжих плодів винограду і продуктів їх переробки сприяють виведенню з організму людини радіонуклідів, солей важких металів.
Виноград краще не вживати людям, що страждають на діабет, виразку шлунку і дванадцятипалої кишки, ожиріння, діарею. Якщо у вас є захворювання, то перед вживанням винограду проконсультуйтеся в лікаря.
Калорійність 1кг винограду становить 750-800 ккал, що забезпечує 25-30% добової потреби людини в енергії.
16.05.2013 | Тетяна ХВИЛЬ |
Рівне-Ракурс №10 від 16.05.2013p. На головну сторінку |