Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №607 від 13.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Традиції

Свято веселих повзунів

Свято веселих повзунів

За традицією другої неділі червня святкується День батька та День матері. Можливо, хтось із батьків цього спекотного дня і відпочивав, лежачи вдома на дивані, але найнепосидючіші сім’ї віддали перевагу активному відпочинку в міському парку ім. Т. Шевченка. Прохолоджуватися татусям та мамам не довелося ­ вони активно приймали участь у багатьох конкурсах. Маса гарних призів від організаторів свята, влаштованого міським управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, заохочувала батьків та дітей розкривати свої творчі здібності.

Святкування розпочалися відкриттям дитячої лінії мотузкового парку “Туристська стежина здоров’я”. Також всі бажаючі діти змогли взяти участь у конкурсі малюнка на асфальті “Моя сім’я”.

Окрім того, ось уже другій рік поспіль проходив парад дитячих візочків, під час якого татусі змагалися в оригінальності, креативності оформлення дитячого візочка. Візочки тут були на будь­який смак. Приміром, сім’я Романюк обрала темою “Циганський табір”. Команда на чолі із татом Михайлом Поліщуком бере участь у змаганнях другий рік поспіль, цього року вони оформили візочок за мотивами казки “Котигорошко”. Родина Гизунів зробила візочок у стилі піонерських традицій минулого, обравши темою “Радянське дитинство”. А перемогу в конкурсі та приз ­ соковижималку ­ отримала родина Василенків, прикрасивши візочок в індійському стилі “Привіт з Індії”.

Вперше у Рівному відбулися змагання юних велосипедистів на триколісних та двоколісних велосипедах ­ “Великі перегони” серед дітей віком до 6 років. У перегонах на триколісних велосипедах не було рівних Єлизаветі Молодій. У змаганнях двоколісних велосипедистів переміг Анатолій Собуцький.

Але головним коником свята все ж таки стало змагання між найменшими учасниками ­ малюками віком до одного року. Так звані “Веселі повзуни” ­ конкурс, який щорічно проводиться з 2007 року. Цього разу 42 малюки брали участь у подоланні дистанції у 4 метри. Головне правило змагання ­ малюки до фінішу повинні лише повзти. Як правило, приманкою для малюка є улюблена іграшка, дехто з батьків здогадався використати… ноутбук із мультиками. Таким чином одна із мам намагалася заманити свою дитину чимдуж добратися до фінішу. Ті діти, що раптово піднімалися і переходили на крок, знімалися з дистанції, тому що це заборонено правилами. Переможці попередніх повзань зустрічалися у фіналі, де і визначалася трійка призерів. У підсумку запеклої боротьби перше місце виборола 11­місячна Дарина Соловей. Веніамін Бородій прийшов до фінішу другім, а третім був Захар Вальчук.

Батьки переможниці “Веселих повзунів” Дарини Соловей повідали, що незабаром донька буде святкувати першу річницю народження, й золота медаль стане подарунком до свята.

У перемогу дитинки вірили з самого початку, ­ повідомила мама Даринки. ­ Вдома дитина не дуже полюбляє ходити, але жваво повзає по хаті, це й стало запорукою успіху в змаганнях.

Ще допомогла улюблена іграшка дівчинки ­ жираф, якого мати тримала на фініші та заохочувала дитину повзти. Захар Вальчук, якому виповнилося 11 місяців, прийшов до фінішу третім, програвши усього 2 секунди малюку, який став другим.

Батьки Захара розповіли, що дізналися про конкурс лише за два дні до його проведення, спеціально до змагань не готувалися. На думку батька, дитина проявила в змаганнях якості лідера, тому й потрапила до числа переможців.

Наприкінці святкувань на сцені літньої естради відбувався концерт аматорських колективів рівненських загальноосвітніх, музичних шкіл та творчих колективів міста Рівне, що безумовно створило святкову атмосферу для усіх присутніх.

13.06.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 13.06.2013p. 
На головну сторінку