Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №608 від 20.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпечне колесо

Горіла вантажівка, палав причеп з вантажем

Горіла вантажівка, палав причеп з вантажем

До оперативно­диспетчерської служби ГУ ДСНС у Рівненській області 14 червня близько 7­ї години надійшло повідомлення про пожежу в селі Грушвиця Рівненського району. Як з’ясувалося, в селі перед мостом траси Київ­Чоп палає вантажний автомобіль.

Одразу три чергові відділення рятувальників та оперативно­координаційний центр Держслужби з НС виїхали за викликом. На час прибуття вогнеборців вантажний автомобіль “РЕНО­ПРЕМІУМ” з причепом був повністю охоплений полум’ям, окрім того відбувалися поодинокі вибухи бочок, які перевозила вантажівка.

Очолив дії рятувальників заступник начальника Головного управління ДСНС підполковника служби цивільного захисту Ігор Михальчук. За його вказівкою для гасіння було подано три пінних ствола. Лише після години напруженої роботи вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу, в цей час рух на автодорозі поблизу місця події був перекритий. На щастя, ніхто з людей не постраждав, хоча вогонь майже повністю знищив автомобіль з причепом та вантаж.

Зі слів водія вдалося з’ясувати, що вантажівка перевозила бочки ємністю 500 та 200 літрів з полімерними смолами і рухалася з Львівської області в напрямку Києва. Під час руху авто лопнуло колесо, а від тертя металевого диску по асфальту іскри потрапили на причіп, що й призвело до займання.

Слідчо­оперативна група встановлює всі обставини пригоди, а прокуратурою Рівненської області із залученням Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті та відділу Державної автомобільної інспекції УМВС України організовано перевірку додержання вимог законодавства щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, у ході якої буде встановлено причини загоряння автомобіля, а також з’ясовано наявність у перевізника необхідних документів дозвільного характеру в сфері перевезення вантажів.

P.S. Цікаво, що на місці пожежі кореспондент “Рівне­Ракурсa”, за збігом обставин, опинився раніше рятувальників і працівників міліції. Тому йому вдалося cфотографувати початкову стадію пожежі. Пожежа розгорілася за лічені хвилини. Спочатку над причепом стояв стовп диму, згодом полум’я охопило частину причепа, а вже потім вогонь зайнявся по всій поверхні і перекинувся на кабіну. Коли прибули рятувальники ­ загасити палаючу вантажівку з полімерними смолами було надто складною справою, тому, в підсумку тривалої боротьби з вогнем, зберегти бодай щось так і не вдалося. Від “РЕНО­ПРЕМІУМ” і причепа залишилися лише обгорілі рештки металевих конструкцій, а все разом нагадувало не вантажівку, а гору металобрухту, в якій виділявся силует кабіни.

20.06.2013



Рівне-Ракурс №10 від 20.06.2013p. 
На головну сторінку