№609 від 27.06.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
Поговоримо про корисні властивості груш. Калорійність цих фруктів невелика, проте вони є відмінним джерелом сил і енергії. Щоб направити корисні властивості груш в потрібне русло, слід звертати увагу на те, з чим ви їх їсте і чим запиваєте. Не можна після груш вживати м’ясо і пити холодну воду, оскільки ізза високого вмісту клітковини вони вважаються досить грубими фруктами для шлунку, і таким поєднанням продуктів можна лише зашкодити.
Корисні властивості груш застосовні при недокрів’ї і слабкості сердечного м’яза.
Складні ефірні олії, які містяться в плодах, роблять їх прекрасним сечогінним засобом. При каменях в нирках і сечовому міхурі рекомендовано їсти свіжі груші або пити з них сік. У печеному виді користь груш, безумовно, зберігається, особливо для шлунку. Так само виходить і відмінний протикашельний і жарознижуючий засіб. Листя грушевого дерева має протигрибкові властивості.
Фруктових цукрів у них менше, ніж в яблуках, хоча за смаком і не скажеш. Користь груш у цьому відношенні порівнянна з характеристиками абрикоси. Тому їх можна спокійно їсти при цукровому діабеті, а також людям із захворюваннями підшлункової залози. Відвари, особливо, з вівсом, киселі, компоти передадуть корисні властивості груш тим, хто страждає розладом кишковика. Насіння плодів має антипаразитарний ефект.
При купівлі груш слід пам’ятати, що навіть небагато недозрілі плоди зможуть дозріти у вас удома, а ось занадто рихлі по консистенції і перезрілі груші краще не брати. Нехай цей фрукт частіше з’являється на вашому столі, приносить вам і вашому організму задоволення і користь.
Калорійність груш на 100 грамів продукту складає близько 40 Ккал.
27.06.2013 | Тетяна ХВИЛЬ |
Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2013p. На головну сторінку |