№611 від 11.07.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Абетка здорового харчування
З далеких часів інжир славився своїми цілющими властивостями, що призвело до активного використання його в лікуванні різних захворювань. Сучасна медицина також говорить, що корисні властивості інжиру забезпечують деякі речовини, які входять до складу цієї рослини. На їхній основі створюються медичні препарати, які використовуються при лікуванні тромбозів, серцевосудинних захворювань, тромбофлебітів. Інжир сприяє творенню крові. Настої з його плодів корисні для компресів і полоскання при простудних захворюваннях, а також для лікування наривів і пухлин. Ефірні олії, які містяться в інжирі, здатні підтримувати склад крові в нормі і перешкоджають її загусанню, тому немає потреби пити аспірин, який розріджує кров, досить з’їдати протягом місяця по одному плоду інжиру в день, і через місяць знову повторити курс.
Ягоди інжиру дуже калорійні приблизно 240 ккал у 100 г, і також насичені цукрами і вуглеводами. Окрім цього в інжирі є харчові волокна, органічні кислоти і крохмаль. У невеликих кількостях присутні білок, насичені жирні кислоти і жири; каротин, вітаміни групи В, А і С. У ньому присутні і мінерали фосфор, кальцій, натрій, магній, залізо, однак найбільше в інжирі калію.
У нетрадиційній медицині інжир використовували для лікування гастриту і запору, а відвар ягід корисний при бронхітах, запаленнях, трахеїтах і при інших захворюваннях дихальних шляхів. Також він корисний як жарознижуючий і потогінний засіб. Для цього потрібно вживати напій і варення з інжиру.
Відвар із листя інжиру стане в нагоді при кашлі, а також при таких захворюваннях, як понос, коал, дизентерія. Інжир здатний знищити паразитів і хвороботворні бактерії.
Ще медики можуть призначати інжир при захворюваннях на кашлюк, анемію, бронхіальну астму, серцевих болях, тахікардії, нефриті як сечогінний засіб.
При виснаженнях, ангіні, високій температурі, захриплості, інфекціях порожнини рота можна приймати відвар з сухих плодів цього дерева. Для цього 1 ст.л. подрібненого інжиру залийте двома склянками окропу, і прокип'ятіть на повільному вогні 10 хвилин. Остудіть, процідіть і пийте регулярно, 4 рази на день по половині склянки.
Якщо вживати інжир з молоком, то це дає полегшення при багатьох захворюваннях. 45 ягід залийте склянкою теплого молока, дайте настоятися, потім розітріть і їжте по півсклянки від двох до чотирьох разів на день. Корисно прикладати інжир, який попередньо розтерли в молоці, до гнійників і наривів, це допоможе прискорити процес загоєння.
Лікарі рекомендують його приймати при сечокам'яній хворобі, так як інжир сприяє роздрібненню і виведенню з органів каменів. 35 ягід інжиру потрібно залити однією склянкою окропу, потім 5 хвилин прокип'ятити на повільному вогні, а далі ретельно розім'яти ягоди. Приймається він окремо від їжі протягом дня.
11.07.2013 | Тетяна ХВИЛЬ |
Warning: require_once(/home/rakursrovnoua/public_html): Failed to open stream: No such file or directory in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10 Fatal error: Uncaught Error: Failed opening required '' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php80/root/usr/share/pear') in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php:10 Stack trace: #0 /home/rakursrovnoua/public_html/info.php(316): include() #1 {main} thrown in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10 |