Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №615 від 08.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівнерада

Смертельний постріл

Смертельний постріл

У селі Дворовичі Рівненської області поховають 37-річного Руслана, який працював охоронцем у Городищенській виправній колонії №96, де сидять засуджені до довічного позбавлення волі. Надзвичайна подія сталася вночі. Старший прапорщик внутрішньої служби Руслан та 25-річний старший сержант Андрій, молодший інспектор відділу охорони установи, перебували у вартовому приміщенні колонії в селі Городище Рівненського району.

За попередньою версією, обидва були тверезі. Встановлено, що в суботу близько 1 години ночі 25­річний старший сержант, під час несення служби, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, вистрелив із автомата в свого колегу ­ старшого прапорщика ­ і влучив йому в живіт. Життя потерпілому лікарям врятувати не вдалося ­ наступного дня чоловік помер від отриманого поранення.

На місце події прибули керівництво управління, представники обласної та районної прокуратури Рівненської області, керівництво УМВС України в Рівненській області. Триває розслідування причин трагедії. Його проводять як правоохоронці, так і працівники пенітенціарної служби.

3 серпня 2013 року прокуратурою Рівненського району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом спричинення працівником Городищенської виправної колонії вогнепального поранення іншому співробітнику установи.

Як повідомив кореспонденту “Рівне Ракурса” начальник управління пенітенціарної служби в Рівненській області Олександр Адамець, обидва охоронці раніше не мали між собою конфліктів. Загиблий прапорщик прослужив більше 15 років, сержант ­ близько 5. Трагедія сталася у вартовому приміщенні. Сержант після перезміни ніс автомат до ставниці. Йому виявилося достатньо кількох секунд, щоб зробити постріл.

За словами Олександра Адамця, неадекватної поведінки в сержанта раніше помічено не було.

­ Якби за ним щось таке було помічено, ­ розповідає начальник управління пенітенціарної служби в Рівненській області, ­ ми не дозволили б йому нести службу зі зброєю. Люди, яким довіряється зброя, проходять серйозну перевірку, і лише після цього отримують допуск.

­ Близько першої години ночі, ­ повідомила начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України у Рівненській області, підполковник Тамара ЛИСЕНКО, ­ ми отримали телефонний дзвінок від невідомого чоловіка, який повідомив про стрілянину у колонії. Пораненого охоронця негайно госпіталізували до хірургічного відділення обласної клінічної лікарні. Лікарі діагностували в нього наскрізне вогнепальне поранення черевної порожнини й прооперували. Та все одно врятувати життя старшому прапорщику не вдалося. Наступного дня його стан різко погіршився, і о 14.30 год. він помер.

Старшого сержанта Андрія, який стріляв з автомата Калашникова, вже затримали і помістили до ІТТ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області. Він ­ мешканець села Малинівка Гощанського району. На даний час з’ясовують, через що між двома чоловіками виник конфлікт.

Жахлива подія, яка залишила без батька двох неповнолітніх дітей, чи не вперше сталася на Рівненщині. Що змусило старшого сержанта вистрілити в колегу, залишається невідомим. Проте, якою б не була причина їхньої сварки, позбавляти через це життя людину ­ аж ніяк не вихід з положення. Взагалі виникає питання, якщо людині доручили зброю, чому в неї стався нервовий зрив? Питань ­ більше, аніж відповідей. Відслідковуватимемо подальший розвиток подій і з’ясування всіх обставин, які насправді відбулися тієї ночі у вартовому приміщенні колонії в селі Городище Рівненського району.

P.S. З прес­служби прокуратури Рівненської області повідомили, що 5 серпня 2013 року Рівненський районний суд розглянув і задовольнив клопотання слідчого прокуратури Рівненського району про обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту стосовно працівника Городищенської виправної колонії ­ старшого сержанта, який під час несення служби 3 серпня 2013 року смертельно поранив із автомата іншого співробітника установи.

Відомості за фактом вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, внесено прокуратурою Рівненського району до ЄРДР за ч. 2 ст. 121 КК України. Триває досудове розслідування, хід якого контролює прокуратура Рівненської області.

08.08.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2013p. 
На головну сторінку