№618 від 29.08.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
• Протріть сіллю ніж, яким різали рибу або цибулю, і зникне запах.
• Якщо посипати сіллю лимон, кислоти стане менше.
• Якщо молоко пригоріло, додайте в нього трохи солі і остудіть. Смак молока має покращитися.
• Якщо молоко “втікло”, посипте сіллю наліт із молока на плиті, тоді запах гарі зникне.
• Додайте дрібку солі в молоко, це вбереже молоко від скисання.
• Яйця не потріскаються і легко очистяться від шкаралупи, якщо зварити їх у підсоленій воді.
• Щоб розігрітий жир на сковороді не розбризкувався, треба попередньо посипати сіллю сковороду.
• Якщо каструля пригоріла, дно посипте сіллю і залиште на кілька годин каструля легко очиститься.
• Щіпка кухонної солі допомагає швидко збити яєчні білки, покращує смак шоколаду і крему для тортів.
• Якщо свіжу рибу посолити і дати їй 1015 хвилин полежати, при підсмажуванні риба не буде кришитися.
• Сирі дрова швидше розгоряться, якщо на них насипати пригоршню крупної солі.
• Щоб видалити з качана капусти або зі свіжих грибів шкідників, треба потримати їх у солоній воді.
• Щоб підвищити температуру кипіння при приготуванні страв на пару, всипте трохи солі у воду.
• Грілка довше збережеться гарячою, якщо у воду додати трохи солі.
• Поверхня праски очиститься і заблищить, якщо її слабо нагріти, змастити воском, а потім пропрасувати ганчірку, посипану сіллю.
• Кілька зерен рису захистять сіль від вологи та створення грудок.
• Сукні з шовку збережуть яскравість фарб, якщо їх полоскати в холодній воді з сіллю (склянка солі на 1 л води).
29.08.2013 |
Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2013p. На головну сторінку |