№620 від 12.09.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
• Врятувати рослинну олію від помутніння допоможе наступна процедура: олію засипати однією чайною ложкою солі на літр, відстояти до 4х днів і перелити в нову тару.
• Алюмінієвий посуд може зіпсуватися, а продукти окислення приведуть їжу в непридатність, якщо в таку ємність надовго помістити овочі, рибу для засолювання, кислі молочні продукти, оцтові маринади, соління.
• Начинка пирога і тісто пропечеться більш рівномірно при наявності навколо нього на сковороді або листі вільного простору.
• Крапля оцту або дрібка цукру не дадуть буряку поміняти колір при варінні, причому для збереження якостей краще перед цим його не очищати.
• Для оптимального збереження солоних огірків у найкращому стані рекомендується розчинити в розсолі дрібку сухої гірчиці.
• Омлет підніметься вище, якщо на початку смаження його збовтувати на сковороді виделкою від краю до центру.
• Гарантовано, що в облитій холодною водою товстостінній каструлі молоко не підгорить.
12.09.2013 |
Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2013p. На головну сторінку |