Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №620 від 12.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кулінарні поради

Кулінарні поради

• Врятувати рослинну олію від помутніння допоможе наступна процедура: олію засипати однією чайною ложкою солі на літр, відстояти до 4­х днів і перелити в нову тару.

• Морська риба вариться з додаванням лаврового листа, цибулі і моркви; причому опускати її краще в ще не нагріту воду.

• Алюмінієвий посуд може зіпсуватися, а продукти окислення приведуть їжу в непридатність, якщо в таку ємність надовго помістити овочі, рибу для засолювання, кислі молочні продукти, оцтові маринади, соління.

• Начинка пирога і тісто пропечеться більш рівномірно при наявності навколо нього на сковороді або листі вільного простору.

• Крапля оцту або дрібка цукру не дадуть буряку поміняти колір при варінні, причому для збереження якостей краще перед цим його не очищати.

• Для оптимального збереження солоних огірків у найкращому стані рекомендується розчинити в розсолі дрібку сухої гірчиці.

• Омлет підніметься вище, якщо на початку смаження його збовтувати на сковороді виделкою від краю до центру.

• Гарантовано, що в облитій холодною водою товстостінній каструлі молоко не підгорить.

12.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2013p. 
На головну сторінку