Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №621 від 19.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

КОСМЕТИЧНІ ПРОЦЕДУРИ

КОСМЕТИЧНІ ПРОЦЕДУРИ

Для більшості косметичних процедур, осінь ­ най підходящий час. Правда, такі заходи, як лазерне шліфування шкіри, кріодеструкція, антіпігментаціонна мезотерапія, а також процедури пов’язані з глибоким пілінгом шкіри, залишимо на більш пізній період. А зараз, на початку осені, займемося більш ніжними за впливом реабілітаційними, омолоджуючими процедурами.Осінь дарує нам в достатку овочі і фрукти, які в цей період входять в пору повної зрілості і містять максимальну кількість вітамінів і мікроелементів. Це виноград, яблука, груші, кавуни, дині... – просто очі розбігаються! Тому осінні маски будемо робити, якраз із них.

Виноградний сік

Виноградний сік стимулює обмін речовин у шкірі і зволожує її не гірше, а може, і краще багатьох готових кремів. Щоденне протирання шкіри обличчя, шиї та рук натуральним виноградним соком дає хороший косметичний ефект. Процедури потрібно повторювати щодня протягом всього виноградного сезону. Через 10-15 хвилин після нанесення виноградного соку змийте його теплою водою.

Маска з виноградного соку для чутливої шкіри

До двох чайних ложок соку винограду додати чайну ложку меду і чайну ложку сиру, добре розтерти. Суміш нанести на обличчя, через 10-15 хвилин змити холодною водою.

Маски і лосьйони з груш

Маски і лосьйони з груш роблять шкіру обличчя гладкою, еластичною, скорочують пори. Окрім того, ці розкішні фрукти містять кварцетин, який бореться із запальними процесами. Сік груші підходить для дог­ляду за будь-яким типом шкіри. Для маски береться дуже стигла м'якоть і розминається до кашки. Маску тримають 20 хвилин і змивають спочатку теплою, а потім холодною водою.

Маска з протертих яблук для нормальної шкіри обличчя

Добре освіжає, вітамінізує і живить будь-яку шкіру маска з протертих яблук.

Яблуко очистити від шкірки, натерти на тертці, змішати з чайною ложкою сметани або оливковою (кукурудзяною, соняшниковою) олією і чайною ложкою крохмалю, нанести на обличчя і шию на 20 хвилин, змити теплою водою.

Зволожуюча яблучна маска

Натерти на крупній тертці одне зелене яблуко. Додати 2 чайні ложки свіжого меду. Нанести на обличчя на 15-20 хвилин. Змити теплою водою. Протерти обличчя кубиком льоду або вмиватися холодною водою. Нанести зволожуючий крем. Після спекотного літа ця маска буде справжнім порятунком для висушеної сонцем, засмаглої і грубої шкіри.

Дині і кавуни

Дуже корисні ще й з точки зору косметичних процедур дині і кавуни, про їх смакові якості промовчимо, вони коментарів не потребують.

Зволожуючий лосьйон з дині

М’якоть дині розім'яти і залишити на 1-2 години, потім віджати сік, змішати його з 2 столовими ложками меду і чайною ложкою солі. Дочекатися розчинення солі, процідити отриману суміш і додати склянку горілки. Чисто вимиту шкіру протирати лосьйоном в будь-який зручний час. Змивати його не треба, хай залишається на шкірі 1-2 години.

Маска з дині для нормальної та сухої шкіри

Шматочки дині розім'яти до стану кашки, змішати з медом і сметаною. На 2-3 столові ложки динної м'якоті - 1 чайна ложка меду і столова ложка сметани. Маску нанести на обличчя. Через 15-20 хвилин змити.

Якщо маски з дині практикувати регулярно протягом місяця, шкіра стає еластичною, приймає біло-рум'яний колір з матовим відтінком.

Маска з кісточок кавуна

Подрібніть кісточки як можна дрібніше (можна на м'ясорубці), додайте трохи кип'яченої води. Накладіть масу на обличчя на 10-15 хвилин, змийте. Шкіра придбає свіжий, оксамитовий вигляд.

Маска для сухої, зневодненої, з пігментними плямами шкіри

М’якоть кавуна розітріть, отриману кашку слід нанести на обличчя на 10-15 хвилин. Суху, зневоднену, з пігментними плямами шкіру перед нанесенням маски потрібно протерти оливковою або кукурудзяною олією і зробити компрес на п’ять хвилин. Для компресу змочіть рушник у гарячій воді з содою (1 чайна ложка на 1 л води) або в теплому настої ромашки. Маску змийте водою кімнатної температури і нанесіть живильний крем.

Що стосується волосся...

Займаючись реабілітацією шкіри обличчя, не залишаємо без уваги і волосся. Восени відновити його можна за допомогою масажу голови, зволожуючих процедур, поживних сироваток, біоламінування і молекулярного глянсування. Доповнити комплекс салонних процедур можна і потрібно домашніми масками.

Виноградна маска для волосся

Очистіть приблизно 50 виноградин від шкірки і насіння, розімніть їх в кашку, додайте 1 яєчний жовток і 2 ст. ложки рослинної або оливкової олії. Ретельно розмішайте, обережно втирайте маску в шкіру голови, масажуючи її, а залишок суміші розподіліть по всій довжині волосся. Утепліть голову (ковпак, рушник і т.д.), тримайте маску 2 години, вимийте волосся шампунем для вашого типу волосся. Потім промийте волосся водою, додавши в неї півсклянки свіжого виноградного соку. Така маска підходить сухому, ламкому волоссю, вона відмінно оживляє постраждале від сонця і спеки волосся.

P.S. Результатом комплексного підходу до косметичних процедур осені буде м’яка, гладка, зволожена, пружна шкіра, готова до всіх випробувань майбутнього холодного сезону, еластичне, здорове волосся, а також хороше самопочуття і прекрасний настрій.

19.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 19.09.2013p. 
На головну сторінку