Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №622 від 26.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Парк атракціонів стає на зимові канікули

Парк атракціонів стає на зимові канікули

Ось і прийшла осінь, а з нею ­ дощова погода. Рівняни, які відпочивають у парку культури імені Т.Г. Шевченка, цікавляться, до якої пори можна буде відвідувати парк атракціонів, і які проблеми існують в його роботі. На це питання кореспонденту газети “Рівне Ракурс” відповів головний інженер міського парку культури імені Т.Г. Шевченка, виконуючий обов’язки директора ­ Олег ЛЕОНТІЮК.

Щороку парк атракціонів проходить усілякі перевірки технічної справності атракціонів, які задіяні в експлуатації вже 30­40 років. Кожного сезону ми ремонтуємо старі, зношені “качелі­каруселі”, фарбуємо їх, перевіряємо технічний стан, надаємо привабливого вигляду.

­ Чи думали Ви над оновленням парку атракціонів, адже самі стверджуєте, що більшість із них має досить солідний вік?

­ У цьому році, завдяки приватним підприємцям, які взяли в оренду частину землі, у нас з’явилися нові атракціони. Таким чином з’явилося біля десятка нових атракціонів, серед яких “дитяча ланцюжкова”, “бичок”, “клоун” та інші. Це вносить хоч якесь розмаїття до переліку наданих розваг. А загалом хотілося б доповнити парк атракціонів більш новими, проте для їхньої закупівлі необхідні чималі кошти. Рахуйте самі ­ атракціон для дорослих коштує близько 300 тисяч гривень, атракціони для дітей ­ 50­80 тисяч гривень. Щоб докупити 3­4 нових ­ необхідно близько мільйона гривень.

­ Яка ситуація з “колесом огляду”?

­ Стосовно “колеса огляду”, то воно не працює через те, що згорів мотор. Його ремонтом ми зараз займаємося. “Чортове колесо”, висота якого ­ 27 метрів, відпрацювало вже більше 20­ти років, а це ­ чималий строк експлуатації. Минулого року експортний центр призупинив його роботу. Для подальшого запуску довелося виконати та підтвердити ряд технічних допусків. Проте це для нас звична робота, адже постійно доводиться слідкувати за технічним станом атракціонів. По­перше, це безпека відвідувачів, а по­друге, вимоги наглядових органів надто суворі.

­ Чи траплялися випадки намагання пошкодити атракціони, особливо у нічний час?

­ Парк атракціонів охороняється цілодобово, працює три сторожі, які і слідкують за безпекою обладнання. Не всі люди розуміють, що це для них. І тому трапляються випадки, якщо можна так сказати, вандалізму. Коли хтось намагається нанести шкоду: зламати крісла, чи що ще гірше, добратися до мотору чи інших механізмів, цим самим пошкодити атракціон. Але ми намагаємося завжди бути напоготові, щоб попередити ці прояви.

­ Коли плануєте закриття?

­ Сезон плануємо завершити після Свята Покрови 14 жовтня. Але якщо погода буде гарною, то ще тиждень­два після свята будемо працювати. Загалом восени усе залежить від погоди, якщо надворі дощ, то ми не працюємо, адже в таку погоду люди не приходять.

­ До нас неодноразово зверталися читачі, яких турбує доля тенісних кортів. Ходять чутки, що на їхньому місці планується збудувати розважальний центр, чи щось на зразок цього?

­ У міському парку є три тенісних корти, один з яких гаровий. Проте жодних змін стосовно їхньої роботи не передбачається, чутки про будівництво на їхньому місці якихось нових споруд ­ це лише чутки. Жодних офіційних розпоряджень чи просто пропозицій стосовно будівництва на цій території в парку відпочинку імені Тараса Шевченка, наскільки мені відомо, не надходило.

26.09.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2013p. 
На головну сторінку