Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №622 від 26.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Микола КУЧЕРУК: “Якісного медичного обслуговування потребують люди і на селі”

На черговому засіданні сесії Сарненської районної ради з­поміж питань, що розглядали депутати, чи не найважливішими були ті, які стосувалися медичної реформи. У це поняття представники місцевої влади вклали ліквідацію лікарських ставок у Клесівській та Степанській районних лікарнях.

За задумом керівників району ліквідовані лікарські ставки можна буде перенести до первинного центру з медичного обслуговування в Сарнах. Але ж цей заклад після створення досі не отримав необхідних ліцензій на використання медичних препаратів і проведення лікування. У той же час і Клесівська, і Степанська районні лікарні відчувають брак кваліфікованих лікарів. То чи не краще було б ці лікарні підсилити медиками?

Саме на це й звернув увагу присутніх народний депутат України, в.о. голови Рівненської обласної організації ВО “Батьківщина” Микола Кучерук. У своєму виступі він, зок­рема, звернувся до депутатів:

­ Чому ви ігноруєте думку територіальних громад? Невже так важко прийти на громадські слухання й дізнатися думку людей? Чи, може, ви думаєте, що сільські мешканці не повинні отримувати якісних медичних послуг? Медицину в Україні потрібно реформувати. У такому стані, коли хворий платить за все сам, говорити, що у нас медицина безкоштовна, неприпустимо. Суть реформи потрібно людям роз’яснювати. А для цього треба не сидіти у шкіряних кріслах своїх кабінетів, а йти до людей. І головне, що реформа має робитися не проти, а для людей. Не можна економити бюджетні кошти на людях. У нас вже й так держава з народу останню свитку знімає.

26.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2013p. 
На головну сторінку