Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №625 від 17.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Презентація

Земляки Пастушенка

Земляки Пастушенка

Згуртувати земляків­тернопільчан на Рівненщині спромігся композитор та художній керівник народного ансамблю пісні і танцю “Живограй”, професор кафедри хорового співу РДГУ Андрій Пастушенко. Презентація його навчального посібника “Земляки” відбулася днями в приміщенні обласної наукової бібліотеки.

До збірки ліричних пісень увійшли пісні композиторів батька та сина Андрія та Любомира Пастушенків. Пісні написані на слова відомих поетів: Євгена Гущина, Петра Велесика, Петра Перебийноса, Євгена Цимбалюка, з якими Андрій Пастушенко плідно працює багато років. Також до збірки увійшли біографічні дані відомих тернопільчан, які зробили успішну кар’єру на Рівненщині. Серед списку успішних тернопільчан Рівненщини ­ директор ТзОВ “Рівень ЛТД” Мар’ян Года, голова рівненської облради Юрій Кічатий, головний лікар лікувально­діагностичного центру імені В.Поліщука Володимир Кисіль, родина оперних співаків Галини та Миколи Швидків, начальник податкової інспекції Михайло Калитюк та інші.

Лауреат літературної премії імені Валер’яна Поліщука ­ поет Петро Велесик розповів:

­ Співпраця поета та композитора починається з моменту, коли вибір композитора випадає на вірші поета. Мені щастить, що мої тексти набувають пісенних крил від композитора Андрія Пастушенка. Ми плідно співпрацюємо вже три роки. У цьому році вийшов музичний фільм “Два береги”, в якому представлені наші спільні пісні. Андрій Пастушенко зробив масштабний творчий проект, в якому випустив черговий навчальний посібник для студентів гуманітарних спеціальностей вищих та середніх навчальних закладів та нагадав усім про власне тернопільське коріння, зібравши в збірнику біографії відомих тернопільчан.

17.10.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2013p. 
На головну сторінку