Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №625 від 17.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Кавун

Кавун

Мабуть, найулюбленішою ягодою багатьох є кавун. З серпня до початку жовтня нам дається можливість оцінити всю користь кавунів для нашого організму. Нагадаємо для тих, хто сумнівається, що кавун ­ це справді ягода, а не фрукт або тим більше овоч.

Користь кавуна справді велика, оскільки він прекрасний сечогінний засоб. Вживання кавунів сприяє виведенню шлаків і токсинів з організму, зайвих солей із живих тканин, очищенню нирок і печінки. Дуже часто цю ягоду включають в раціон людей із хворобами цих органів. Якщо є кавуни, вам будуть не страшні хвороби серцево­судинної системи, тому що в них знаходяться з’єднання заліза, калію і магнію. Як відомо, залізо так само допомагає при різних формах анемії.

Корисні властивості кавунів

Кавуни дійсно корисні для всіх, адже в них знаходяться такі речовини як: вітаміни B1 і B2, С, каротин, пантотинова і фосфорна кислоти, калій і магній. З’єднання таких корисних мікроелементів відмінно позначається на процесі травлення. Для дітей користь кавунів просто безцінна. У кавунах є цукор ­ фруктоза і сахароза, які легко засвоюються в організмі, не призводячи до діабету. До речі, кавун не протипоказаний хворим цією підступною хворобою. Він при нормованому вживанні буде корисний і діабетикам.

У м’якуші кавуна знаходиться корисна клітковина, яка очищає стінки кишковика і упорядковує весь шлунково­кишковий тракт. Користь кавунового м’якуша неймовірно висока тільки через те, що в ній дуже мало калорій і її можна їсти людям, які дотримуються низькокалорійних дієт. У вмісті кавунів є корисні харчові волокна, які дивним чином знижують рівень шкідливого холестерину в крові, тому кавунова дієта може стати відмінним приводом для розвантажувальних днів.

Відома так само користь кавуна при алкогольній інтоксикації. Знову ж таки завдяки своїм сечогінним властивостям із крові при похміллі швидше виводяться залишки алкогольних речовин. Загалом і в цілому, кавун буде корисний усім без виключення. Якщо у вас проблеми з печінкою, нирками або є які­небудь захворювання судин, серця, налягайте на кавун ­ це дуже корисна ягода.

Якщо їсти багато кавунів ­ будеш бадьорим і без пуза. Їжте на здоров’я!

Калорійність кавуна на 100 грам ­ 27 ккал.

17.10.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2013p. 
На головну сторінку