Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №628 від 07.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протистояння

“Битва” за АЗС

“Битва” за АЗС

Конфліктна ситуація, пов’язана із намірами спорудити на вулиці Басівкутській у Рівному автозаправку, яка триває у місті між тими, хто хоче побудувати цей об’єкт і місцевими мешканцями, загострилася наприкінці минулого тижня знову. Нагадаємо, впродовж тривалого часу на місці будівництва було встановлено намет, у якому чергують люди та пильнують, щоб будівельники не розпочали роботи. Окрім того, у січні 2013 року сесія Рівненської міської ради оголосила мораторій на спорудження в обласному центрі АЗС. Мораторій оголошено до 2020 року.

У суботу, за словами очевидців, на майданчик, де заплановане спорудження заправки, прибули кілька десятків людей спортивної статури та намагалися розпочати підготовчі роботи під заливку фундаменту. Щоправда, візитери казали не про фундамент для АЗС, а про фундамент для магазину побутової техніки. Між ними та місцевими мешканцями виникла сутичка.

З цього приводу прес­служба прокуратури Рівненщини розповсюдила повідомлення: “На місце події виїхала слідчо­оперативна група з числа працівників міліції та прокуратури.

Встановлено, що конфлікт виник через намір працівників МПП розпочати будівельні роботи автозаправної станції. Внаслідок протистояння між групою жителів навколишніх будинків та колективом підприємства відбулась штовханина. На даний час обстановка стабілізувалась, учасники події розійшлися.

Прокуратурою міста Рівне забезпечено внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомостей за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). Досудове розслідування проводять слідчі органів внутрішніх справ”, ­ зазначається в документі.

Днями ситуація набула розвитку вже в іншому місці обласного центру ­ під стінами Рівненського міського суду. Подія відбулася у вівторок. Напередодні було поширено повідомлення про те, що ініціатори спорудження АЗС мають намір у судовому порядку скасувати мораторій, оголошений міською владою. Окрім того, повідомлялося, що до приміщення суду прийдуть мешканці масиву Басів Кут і будуть його пікетувати.

Тема викликала неабиякий інтерес у представників засобів масової інформації. Воно й зрозуміло ­ не кожен день пікетують суд. Протестна акція планувалася в обідню пору. На неї прийшло кілька десятків городян, які не згодні з будівництвом автозаправки поблизу своїх обійсть. Скористалися подією і громадські активісти та політики. Тому разом із журналістами гурт під стінами суду зібрався чималий.

Найцікавіше було попереду. Спочатку журналістів у приміщення суду не пускала охорона. Дійшло навіть до шарпанини між депутатами Рівненсь­кої міськради, які хотіли дати прохід журналістам та охоронцями, які їх не пускали. Врешті ситуація владналася й представники ЗМІ зайшли в кабінет судді, де мало проводитися засідання. Виявилося, що місця всім не вистачить. Тож засідання перенесли поверхом нижче в зал. Предс­тавник підприємства­позивача одразу висловила протест проти проведення журналістами відеозйомки. Він не був підтриманий.

До участі в суді допущено окрім відповідача, яким є Рівненська міська рада, представників третьої сторони та двох депутатів Рівнеради, які ініціювали запровадження мораторію на спорудження АЗС ­ Олександра Лащука та Анатолія Чугуєвця. Вони висловили клопотання про оголошення перерви в судовому засіданні для ознайомлення з матеріалами справи. Очікується, що справа розглядатиметься в третій декаді місяця. Не виключено, що виявляться зовсім несподівані аспекти. У всякому разі, за повідомленням прес­служби прокуратури Рівненщини, питання виділення земельної ділянки під АЗС перебуває на контролі в прокуратурі.

”Прокуратурою м. Рівне у червні 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами Рівненської міської ради, в діях яких вбачається службова недбалість при встановленні для приватного підприємства заниженої орендної плати за дану земельну ділянку. Досудове розслідування доручено проводити слідчому Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області”, ­ зазначається в повідомленні прес­служби прокуратури.

07.11.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2013p. 
На головну сторінку