№628 від 07.11.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
• Що довше місити тісто на медівник, то краще воно підростає під час випікання.
• Готуючи млинці, у борошно слід додавати підсолену воду, щоб не було грудок.
• Якщо збивати білки в алюмінієвому посуді вони посіріють.
• Якщо печете пиріг із фруктами, то тісто слід посипати білими сухарями, а тоді вже класти фрукти сухарі вберуть вологу.A
• Сир довше зберігатиме свіжість, якщо помістити його в закритий посуд, і покласти до нього трохи цукру.
• Якщо сир кислий, його слід залити на годину молоком і перемішати, після чого добре віджати. Це можна повторювати, доки сир не набере приємного запаху і смаку.
• Відварені макарони будуть смачніші, якщо після обсушування їх трохи підсмажити.
• Відварені овочі краще чистяться, якщо їх одразу полити холодною водою. Овочі не можна вимочувати у воді, тому що вони втрачають багато цінних поживних речовин.
• Овочі слід варити у невеликій кількості води і в закритій посудині, щоб зменшити втрати вітаміну С. Овочі втрачають 70 відсотків вітамінів, коли варимо їх у соленій воді. Найкраще, солити, коли вони майже зварилися.
• Варене яйце можна легко відрізнити від сирого, покрутивши його на столі. Варене крутиться швидко і довго, а сире зупиняється, зробивши лише дватри повільні оберти.
• Майонез для салату можна замінити сметаною з розтертим жовтком круто звареного яйця, додавши чайну ложку гірчиці.
• Тертий хрін можна зберігати у щільно закритій баночці, скропивши його цитриновим соком або оцтом.
• Петрушка стане ароматнішою, якщо полоскати її не холодною, а теплою водою.
• Щоби печериці не темніли після чищення, покладіть їх у воду, підкислену оцтом.
• Щоб гарячий пиріг добре різався, ніж потрібно вмочити в гарячу воду або розігріти над вогнем.
07.11.2013 |
Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2013p. На головну сторінку |