Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №628 від 07.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Поради кулінара

• Що довше місити тісто на медівник, то краще воно підростає під час випікання.

• Масло у спекотну погоду краще зберігається, якщо посуд із ним обгорнути серветкою, змоченою в солоній воді. Добре масло не кришиться і не виділяє багато вологи.

• Готуючи млинці, у борошно слід додавати підсолену воду, щоб не було грудок.

• Якщо збивати білки в алюмінієвому посуді ­ вони посіріють.

• Якщо печете пиріг із фруктами, то тісто слід посипати білими сухарями, а тоді вже класти фрукти ­ сухарі вберуть вологу.A

• Сир довше зберігатиме свіжість, якщо помістити його в закритий посуд, і пок­ласти до нього трохи цукру.

• Якщо сир кислий, його слід залити на годину молоком і перемішати, після чого добре віджати. Це можна повторювати, доки сир не набере приємного запаху і смаку.

• Відварені макарони будуть смачніші, якщо після обсушування їх трохи підсмажити.

• Відварені овочі краще чистяться, якщо їх одразу полити холодною водою. Овочі не можна вимочувати у воді, тому що вони втрачають багато цінних поживних речовин.

• Овочі слід варити у невеликій кількості води і в закритій посудині, щоб зменшити втрати вітаміну С. Овочі втрачають 70 відсотків вітамінів, коли варимо їх у соленій воді. Найкраще, солити, коли вони майже зварилися.

• Варене яйце можна легко відрізнити від сирого, покрутивши його на столі. Варене крутиться швидко і довго, а сире зупиняється, зробивши лише два­три повільні оберти.

• Майонез для салату можна замінити сметаною з розтертим жовтком круто звареного яйця, додавши чайну ложку гірчиці.

• Тертий хрін можна зберігати у щільно закритій баночці, скропивши його цитриновим соком або оцтом.

• Петрушка стане ароматнішою, якщо полоскати її не холодною, а теплою водою.

• Щоби печериці не темніли після чищення, покладіть їх у воду, підкислену оцтом.

• Щоб гарячий пиріг добре різався, ніж потрібно вмочити в гарячу воду або розігріти над вогнем.

07.11.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2013p. 
На головну сторінку