Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №630 від 21.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Єдиний освітній простір

Подружилися два потужні виші України і Росії

Подружилися два потужні виші України і Росії

НУВГП і БєлДНДУ підписали угоду про академічне та наукове співробітництво

Делегація НУВГП у складі завідувача кафедри здоров’я людини і фізичної реабілітації доктора медичних наук, професора Ігоря ГРИГУСА та завідувача кафедри теорії та методики фізичного виховання, кандидата наук з фізичного виховання і спорту, доцента Наталії МИХАЙЛОВОЇ перебувала 12­14 листопада 2013 року з офіційним візитом у місті Бєлгород (Росія).

Професор Ігор Григус презентував у Бєлгородському державному національному дослідницькому університеті Національний університет водного господарства та природокористування, розповів про плани та перспективи його розвитку. Доцент Наталія Михайлова прочитала лекцію на тему "Фізична реабілітація в педіатрії".

Відбулася зустріч представників НУВГП з деканом факультету фізичної культури, кандидатом педагогічних наук, доцентом Ігорем Нікуліним, його заступниками та завіду­вачами кафедр. Гості з Рівного ознайомилися з матеріально­технічною базою університету, обговорили умови подальшої співпраці, створення спільних проектів, проведення наукових досліджень та видання публікацій.

Перспективи подальшого співробітництва українського й російського вишів у контексті спільної підготовки магістрів з фізичного виховання з подальшим отриманням подвійних дип­ломів було обговорено з директором Педагогічного інституту, доктором соціологічних наук, професором Вікторією Тарабаєвою та завідувачем кафедри теорії і методики фізичної культури, доктором педагогічних наук, професором Федором Собяніним. За результатами спілкування і консультацій була укладена та підписана ректором БєлДНДУ, доктором політичних наук, професором Олегом Полухіним угода про академічне та наукове співробітництво між Бєлгородським державним національним дослідницьким університетом і Національним університетом водного господарства та природокористування на наступні п’ять років. Дружній візит делегації БєлДНДУ до НУВГП запланований на конференцію і навчально­методичний семінар у лютому 2014 року.

Бєлгородський державний національний дослідницький університет є федеральним державним автономним освітнім закладом вищої професійної освіти Російської Федерації. У структурі університету ­ 6 інститутів і 8 факультетів. Сьогодні в ньому навчаються більше 28 тисяч студентів, з них 861 ­ іноземних із 74 країн світу. Навчальний процес забезпечують 1931 викладач, з них 228 докторів наук і 888 кандидатів наук, у 20 навчальних корпусах. Функціонує 96 кафедр, проліцензовано 193 спеціальності, діють 11 рад із захисту докторських і кандидатських дисертацій.

21.11.2013Сектор звязків із громадськістю НУВГП



Рівне-Ракурс №10 від 21.11.2013p. 
На головну сторінку