Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №634 від 19.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#В нотатник

Народні рецепти приготування лосьйонів для тіла в домашніх умовах

Лосьйон Чомусь дуже часто думають, що лосьйон і крем - це одне і теж. Але це далеко не так. Лосьйони не такі жирні і дуже легкі.

Лосьйони для тіла використовують для того, щоб зволожити шкіру, вирівняти, призупинити ріст волосся. Вони добре живлять і захищають нашу шкіру від зовнішніх впливів. Зараз прилавки косметичних магазинів блищать невимовно красивими тюбиками і флаконами з різними лосьйонами для тіла. Але дуже часто, замість бажаного ефекту, ми або нічого не отримуємо, або заробляємо алергію.

Щоб убезпечити своє тіло, краще використовувати домашні лосьйони для тіла, які ви без зайвих проблем і витрат зможете приготувати своїми руками.

Масляний лосьйон для тіла

Змішуємо 50 мл. кунжутного масла з 15 мл. оливкового і 15 мл. мигдалевого масла. Готовий лосьйон наносимо на тіло.

Лосьйон для тіла на основі яблучного оцту

50 мл яблучного оцту змішуємо зі звичайною водою, наносимо лосьйон на тіло і залишаємо на півгодини. Цей лосьйон надає шкірі пружність.

Лосьйон для тіла з пелюсток троянд

50 гр. пелюсток натуральних троянд заливаємо 500 мл. гарячої води і кип’ятимо 5 хвилин. Коли рожевий настій охолоне, додаємо в нього 1 ч. ложку соди. Лосьйон можна просто наносити на тіло, а можна налити його в розпилювач і кропити все тіло, наприклад, після душу.

Лосьйон для тіла на основі пелюсток троянди і лайма

5 ст. ложок рожевої води (рецепт див. вище) змішуємо з 2 ст. ложкою гліцерину і додаємо 3 ст. ложками свіжого соку лайма. Готовий лосьйон наносимо на тіло. Лосьйон прекрасно зберігається в холодильнику, так що можна робити його із запасом.

Східний лосьйон

для тіла

100 мл. лимонного (грейп­фрутового, апельсинового) соку ставимо на водяну баню і додаємо 100 мл. меду і 100 мл. мигдального (оливкового, рослинного) масла. Готовий лосьйон наносимо на чисте тіло. Він чудово зволожує шкіру.

19.12.2013



Рівне-Ракурс №10 від 19.12.2013p. 
На головну сторінку