Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівняння на кращих

Олег ЧЕРВОНЮК: “У 2013 році “Льонокомбінат” став прибутковим підприємством”

Олег ЧЕРВОНЮК: “У 2013 році “Льонокомбінат” став прибутковим підприємством”

Колись було хорошою традицією розповідати про життя підприємства протягом року. На жаль, ця традиція з нашого сьогодення відійшла в небуття разом із самими велетнями промисловості, які вже багато років не мають чим пишатися. Однак кожне правило має свої винятки. Маю на увазі відроджений рівненський Льонокомбінат, який поновив традицію звітів перед громадськістю.

Ось і вчора власник Льонокомбінату Олег Червонюк зібрав представників рівненських засобів масової інформації на підсумкову прес­конференцію, з якої місцеві журналісти дізналися, що колектив підприємства, який вже налічує більше трьохсот чоловік, впевнено нарощує темпи випуску тканин.

Так, у 2013 році щодоби Льонокомбінат виготовляв п’ять тонн продукції. Цей показник уже дав рівненському підприємству почесний титул лідера легкої промисловості України. Чим усі ми, рівняни, можемо лише пишатися, адже в жодній іншій галузі промисловості місцеві підприємства не мають чим похвалитися, хоча могли б.

За словами Олега Червонюка, в поточному році підприємство почало приносити прибутки, які його власник направляє на закупівлю нового обладнання. Зокрема найближчим часом на підприємстві планується запуск круглов’язальних машин для виготовлення плюшевого полотна компанії “Mayer & Cie”, обладнання для сушіння та фарбування плюшевого полотна компанії “Thies GmbH”, високопродуктивної лінії для сушіння та обробки трикотажного полотна від компанії “Bianco S.P.A.”, автоматичного друкарського станка для нанесення принтів на розкроєні частини полотна та готові вироби. Загальна сума вкладених у нове обладнання коштів сягнула в цьому році двадцяти мільйонів гривень.

У найближчих планах ­ монтаж лінії для виробництва велюрової тканини. Обладнання обійшлося підприємству у 700 тисяч євро і наразі запаковане очікує завершення реконструкції приміщення цеху. Розпочалося ввезення комплектуючих елементів для твердопаливної котельні, яка працюватиме на щепі. Унікальна австрійська технологія дозволить отримувати високу тепловіддачу навіть із відходів деревини вологістю 50 відсотків.

За словами керівника Льонокомбінату, такі масштабні інвестиції в розширення виробництва потрібні для того, щоб невпинно збільшувати обсяги виготовленої продукції для насичення тканинами вітчизняного ринку. Це особ­ливо важливо сьогодні, коли наша країна взяла курс на зближення з Європейським Союзом і зобов’язана збільшувати обсяги виготовлення конкурентноздатної на світовому ринку промислової продукції.

Тим часом придбати весь асортимент продукції Льонокомбінату рівняни зможуть у довгоочікуваному фірмовому магазині підприємства, який наступного року відкриється в адміністративному корпусі. На жаль, міська влада Рівного не посприяла одному з найбільших виробничих підприємств міста у влаштуванні свого магазину в центральній частині міста. Однак громадський транспорт до зупинки “Льонокомбінат” нині курсує вправно і за графіком завдяки тому, що чиновники дослухалися до справедливих вимог працівників підприємства.

Рік, що минає, став для Льонокомбінату ювілейним ­ підприємство відзначило п’ятдесят років із моменту створення. Це свято запам’яталося усім мешканцям обласного центру яскравими мистецькими подіями. Давно вже рівненські підприємства не дарували мешканцям Рівного такого свята. А до Дня міста Льонокомбінат отримав заслужену нагороду “Гордість Рівного” у номінації “Найкращий виробничий колектив”.

Активно бере участь підприємство в культурному та спортивному житті краю. Нещодавно воно стало нат­хненником досить цікавої акції “Книжковий рушничок”, сприяло в організації Міжнародного турніру з художньої гімнастики “Золота осінь” та ще цілої низки заходів.

Окремо зупинився Олег Червонюк на роботі Рівненської обласної громадської організації “Громадянський рух “Льонокомбінат”, яка об’єднала в своїх лавах тисячі небайдужих рівнян. За його словами, саме громадська організація довела, що в боротьбі зі свавіллям чиновників громадянське суспільство цілком може перемагати.

­ Якщо ми хочемо жити краще, то повинні брати ініціативу за контролем над владою в свої руки, і тоді промисловість буде працювати, чиновники­хабарники будуть відчувати, що їх незаконні дії не залишаться безкарними, а все наше суспільство буде розвиватися, адже без активного громадського суспільства неможливо побудувати сильну, процвітаючу, економічно могутню Україну, ­ підкреслив власник Льонокомбінату.

26.12.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку