№638 від 09.01.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Різдво це найпопулярніше і найкрасивіше свято в католицькій і протестантській церкві. І оскільки всі люблять смачно перекусити, незалежно від національності, в кожній країні це свято знамените своїми ласощами.
Італія славиться своєю різдвяною випічкою і десертами: торроне, панфорте, пандоро, а також річареллі і струффолі.
У Франції шоколадний рулет.
А в Германії імбирне і пряне печиво, торти у формі різдвяної ялинки і шоколадки з бренді та солодощі з марципаном.
У Польщі на новорічному столі 12 страв. Готують коропа, який вважається символом сімейного благополуччя.
Чехи також коропа, чотирма способами: смажать, запікають з чорносливом, роблять заливне і суп. За різдвяним обідом подають солодкі рулетики з начинкою з маку, сухофруктів і сиру. Словаки починають різдвяну трапезу з вафель, які намазують медом, і п’ють пряне вино.
Скандинави традиційно подають рис пережиток того часу, коли замість різдвяної трапези був піст.
Норвежці спеціальним чином готують тріску і подають пряні печенюшки з ароматним пуншем Глогг.
09.01.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 09.01.2014p. На головну сторінку |