Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №639 від 16.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До дня Перемоги

Друге життя подарують танку Перемоги Т-34

Друге життя подарують танку Перемоги Т-34

На ремонтних потужностях 1448 Центральної артилерійської бази озброєння оперативного командування “Північ”, що в смт Оржів, відповідно до розпоряд­ження начальника Генерального штабу ­ Головнокомандувача Збройних Сил України розпочато відновлення до стану діючого музейного макету танк Т­34­85.

­ Виріб прибув з Києва, із Національного військово­історичного музею України. За відновлення танка одразу взялися працівники цеху технічного обслуговування і ремонту озброєння, ­ розповів командир військової частини полковник Вадим Рудніцький. – Для нас велика честь дарувати друге життя техніці, якою кувалася Велика Перемога.

Техніка тих далеких воєнних часів дещо відрізняється від бойових машин, з якими майстри 1448 Центральної артилерійської бази озброєння звикли мати справу. Але руку, як кажуть в цеху технічного обслуговування і ремонту озброєння, вже встиг­ли набити. Це вже третій Т­34, який відновлюють військові з Рівненщини.

­ Приблизно рік тому від нас фактично своїм ходом вийшов перший танк, влітку ми поставили, так би мовити, на гусениці другий, і вже впевнено розпочинаємо ремонт третього, ­ зазначив начальник цеху капітан Олександр Коломійчук. ­ Дос­від показав, що від корозії страждає корпус, непросто відновити двигун. Але, до слова, ми вже робимо власноруч паливні та повітряні магістралі й систему охолодження.

Ремонт Т­34 ускладнюється тим, що деталей до такої техніки катма, адже він знятий з озброєння і до нього вже давно не виготовляють запчастини. Фахівці бази озброєння підбирають окремі деталі від сучасних автомобілів, самі виточують болти, забезпечують функціонування усіх агрегатів і механізмів. Вони обіцяють працювати швидше, адже хочуть до Дня Перемоги зробити українцям подарунок ­ щоб цей танк йшов у колоні військового параду.

16.01.2014Прес­офіцер Міноборони у Рівненській області Майор Олександр ГАЙН



Рівне-Ракурс №10 від 16.01.2014p. 
На головну сторінку