Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №639 від 16.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ювілей

Білим кроликам 5 років!

Білим кроликам 5 років!

Фотоклуб “Whіte Rabbіt” відсвяткував невеличкий ювілей ­ 5 років. Члени фотоклубу влаштували звітну фотовиставку, на якій представили кращі доробки попереднього року.

Експозиція фотовиставки демонструє глядачу різні жанри фотографії ­ портрет, репортаж, пейзаж, архітектурну зйомку та інші. За традицією усі присутні на відкритті мали змогу проголосувати за кращі фото ­ розмістити в рамах фотографій паперові “смайлики“. Цього разу фотороботи не були підписані, щоб це не вплинуло на хід голосування. Хоча деяких авторів можна було визначити й без підпису, адже вони мають свій власний фотографічний почерк.

Фотоклуб “Білий Кролик” було засновано 25 грудня 2008 року, його учасниками стали випускники приватної фотошколи фотохудожника та власника арт­кав’ярні Сальвадор Далі ­ Олександра Купчинського. За цей час члени фотоклубу вели активну творчу діяльність ­ проводили в стінах фотогалереї фотовиставки відомих українських та закордонних авторів, паралельно давали змогу виставляти творчі доробки рівненським фотографам та художникам. Окрім цього в стінах фотогалереї та за її ме­жами учасники фотоклубу проводили цікаві майстер­класи з фотографії, робили виїзні фотопленери, створювали авторські фотоальбоми, один з яких випустив засновник фотоклубу Олександр Купчинський.

На відкритті фотовиставки проводилися різноманітні конкурси, пов’язані із кролячою тематикою, адже в перекладі з англійської клуб називається “Білий Кролик“. Спочатку ведучий конкурсу Максим Коломис, який постав перед публікою у костюмі кроля, задавав присутнім питання на кшталт ­ скільки зубів має кролик, яка максимальна довжина його стрибка, яка максимальна довжина вух та тривалості життя пухнастого звіря була зафіксована. В одному з конкурсів хлопцям, учасникам фотоклубу, довелося змагатися на швидкість поїдання морквини. З успіхом пройшов “гучний” конкурс між командами кроликів та крольчих на виконання новорічних пісень. І, як водиться на днях народження, в певний момент в залу внесли святкового торта з п’ятьма свічками, які всі дружно задували.

Серед сюжетів, представлених на виставці, є цікаві ходи фотохудожників. Андрій Панасюк представив серію архітектурних ансамблів, в кадрі яких можна побачити геометричні фігури. Валентина Захарова на одному з постановочних фото в стилі старовинного ретро зобразила літнього чоловіка у військовому кітелі. Це фото нагадує студійний портрет, зроблений на початку минулого сторіччя на плівку. Оксана Самчук представила портрет молодої жінки, який нагадує малюнки епохи ренесансу. Олексій Потянок представив серію міського репортажу, виконану у стилі старої фотошколи, коли певні фрагменти фото розмальовувалися вручну. До презентації фотовиставки її учасники відзняли відеоролик, в якому кожний представляє одне фото та ділиться емоціями від зображеного на ньому ­ краса, здивування, радість, спокуса. Адже кожне художнє фото має містити в собі емоції, які розкриває фотохудожник, дивлячись на світ через призму об’єктиву.

Усі охочі зможуть переглянути творчі доробки “білих кроликів” до 6 лютого в галереї арт­кав’ярні Сальвадор Далі.

16.01.2014Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 16.01.2014p. 
На головну сторінку