Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №641 від 30.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої

Одним тепло, іншим - ні

Одним тепло, іншим - ні

Кожний із нас намагається якнайкраще облаштувати своє помешкання, щоб за будь­яких погодних умов у ньому було затишно та тепло. Тільки не всі споживачі, які мешкають у будинку із централізованим опаленням, знають, що самовільне втручання у внутрішньобудинкову систему теплопостачання може забезпечити комфорт окремо взятому власнику, а дискомфорт ­ решті мешканців.

Працівники ТОВ “Рівнетеп­лоенерго”, реагуючи на скарги рівнян щодо неналежних теплопостачання та подачі гарячої води, неодноразово стикаються із випадками порушення внутрішньобудинкової системи опалення споживачами теплової енергії, які переносять прилади опалення на балкони, замінюють сталеві труби на металопластикові із завуженим діаметром, прокладають трубопроводи під підлогою тощо. Усе це негативно впливає на гідравлічне регулювання будинку і призводить до неякісного надання послуг із теплопостачання.

Зі скаргами на неякісне опалення до ТОВ “Рівнетеплоенерго” звернулися мешканці житлового будинку на вул. Степана Бандери, 18­А у м. Рівне. Комісія у складі представників ТОВ “Рівнетепло­енерго”, управління житлово­комунального господарства м. Рівне та балансоутримувача будинку ЖКП “Галицьке” днями провела обстеження системи централізованого опалення за вказаною адресою та з’ясувала, що на останньому поверсі будинку власник квартири облаштував теплу підлогу у ванній кімнаті та на кухні без дотримання відповідних вимог і належних на те дозволів. У підсумку це призвело до розбалансування внутрішньобудинкової системи опалення у всьому під’їзді.

Тепер дії власника помешкання, який самовільно втрутився у роботу системи внутрішньобудинкової системи опалення, підпадають під адміністративні статті 103­1 та 150 Кодексу України про адміністративні порушення.

­ Відповідно до діючих нормативних документів, зокрема державних будівельних норм, споживачі зобов’язані при здійсненні ремонту чи реконструкції приміщень або їх частин не допускати порушень законних прав та інтересів інших учасників відносин у сфері житлово­комунальних послуг, ­ зазначив директор ТОВ “Рівнетеплоенерго” Степан Коропецький. Тому власник квартири не має права самовільно змінювати систему опалення та здійснювати від’єднання від мереж централізованого опалення, адже для забезпечення стабільної роботи внутрішньобудинкової системи в цілому всі стояки та внутрішні розподільчі мережі опалення в будинку гідравлічно пов’язані між собою. До того ж, за умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово­комунального господарства статтею 270­1 Кримінального кодексу України передбачене накладення штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком до трьох років чи позбавлення волі на той самий термін.

Зараз ТОВ “Рівнетеплоенерго” скерувало балансоутримувачу будинку ­ ЖКП “Галицьке” ­ Акт­припис щодо самовільного втручання в роботу внутрішньобудинкової системи централізованого опалення у будинку на вул. Степана Бандери, 18­А та своєчасного вжиття заходів щодо усунення виявлених несправностей відповідно до Закону України “Про житлово­комунальні послуги”.

30.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 30.01.2014p. 
На головну сторінку