Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №641 від 30.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На замітку домогосподарці

Виводимо плями

Виводимо плями

У кожної жінки є свої секрети, які допомагають їй впоратися з щоденними клопотами і господарськими справами. Сподіваємося, що ці невеликі і легкі у застосуванні поради допоможуть вам впоратися з повсякденними господарськими справами.

Вивести плями зеленки з паласу можна, нанісши на місце забруднення слабкий розчин оцту, а потім протерти їх мильною піною.

Свіжі плями від яскравих ягід (малина, виноград, гранат) на одязі простіше буде відіпрати, якщо перед пранням полити їх окропом.

Плями від мазуту і машинного масла, які часто залишаються на одязі чоловіка після ремонту авто, можна видалити, коли потерти ватним тампоном змоченим в ефірному евкаліптовому маслі.

Також плями мазуту можна вивести з одягу, поклавши на місце забруднення невеликий шар маргарину або олії, після того, як масло вбере в себе мазут, одяг можна просто випрати.

Плями поту з одягу можна видалити за допомогою розчиненої в 1 л води дрібки солі. У такому розчині потрібно замочити одяг на годину, а потім прополоскати його.

Видалити плями соку з дитячого одягу можна попередньо прополоснувши її в холодній воді, а потім замочивши в розчині лимонної кислоти (1 чайна ложка на склянку води).

Любителі фотографії можуть видаляти плями, які залишає на одязі фіксаж, намастивши перед пранням місце забруднення ватним тампоном, просоченим йодом.

Щоб простіше було видаляти з кухонної плити жирні плями, їх попередньо можна рясно посипати сіллю, а потім відтирати.

Підгорівше дно каст­рулі можна дуже просто відчистити: для початку налити в каструлю міцний сольовий розчин, почекати кілька годин, потім прокип’ятити, а потім можна відмивати.

Концентрований розчин солі допоможе також видалити з ложок наліт від кави і чаю.

Потерши столові прилади головкою сирої ріпчастої цибулі, можна видалити іржаві плями.

Темний наліт на внут­рішніх стінках кавника швидко зникне, якщо до нього прокип’ятити деякий час воду з шматочком лимона.

Пляму від гарячої ємності, залишену на полірованих меблях, можна видалити з допомогою шматочка вовняної тканини, змоченої в розчині рослинної олії і спирту.

Пляму на одязі, залишену ягодами чорниці, можна видалити, замочивши річ в кислому на 6­7 годин, а потім випрати в мильному розчині.

Чайні плями, які залишаються на кухонній клейонці, можна вивести лимонним соком.

Потемнілим срібним столовим приладам можна повернути колишній блиск, якщо змастити їх рослинним жиром і залишити так на кілька днів, а потім протерти шматочком тканини, змоченим у нашатирному спирті.

Плями від пива можна легко вивести, виправши одяг у мильному розчині або додавши при пранні в воду трохи пральної соди.

Плями з одягу, залишені тушшю для вій, можна видалити замочивши місце забруднення в молоці, а потім прополоскавши холодною водою.

30.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 30.01.2014p. 
На головну сторінку