№643 від 13.02.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
• Овочі слід варити у невеликій кількості води і в закритій посудині, щоб зменшити втрати вітаміну С. Овочі втрачають 70% вітамінів, коли їх варять у соленій воді. Найкраще солити, коли вони майже зварилися.
• Майонез для салату можна замінити сметаною з розтертим жовтком круто звареного яйця, додавши чайну ложку гірчиці.
Тертий хрін можна зберігати у щільно закритій баночці, скропивши його цитриновим соком або оцтом.
• Петрушка стане ароматнішою, якщо полоскати її не холодною, а теплою водою.
• Щоб печериці не темніли після чищення, покладіть їх у воду, підкислену оцтом.
• Щоб гарячий пиріг добре різався, ніж потрібно вмочити в гарячу воду або розігріти над вогнем.
13.02.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2014p. На головну сторінку |