Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №643 від 13.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Поради кулінара

• Овочі слід варити у невеликій кількості води і в закритій посудині, щоб зменшити втрати вітаміну С. Овочі втрачають 70% вітамінів, коли їх варять у соленій воді. Найкраще солити, коли вони майже зварилися.

• Варене яйце можна легко відрізнити від сирого, покрутивши його на столі. Варене крутиться швидко і довго, а сире зупиняється, зробивши лише два­три повільні оберти.

• Майонез для салату можна замінити сметаною з розтертим жовтком круто звареного яйця, додавши чайну ложку гірчиці.

Тертий хрін можна зберігати у щільно закритій баночці, скропивши його цитриновим соком або оцтом.

• Петрушка стане ароматнішою, якщо полоскати її не холодною, а теплою водою.

• Щоб печериці не темніли після чищення, покладіть їх у воду, підкислену оцтом.

• Щоб гарячий пиріг добре різався, ніж потрібно вмочити в гарячу воду або розігріти над вогнем.

13.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2014p. 
На головну сторінку