Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №644 від 20.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ніхто не забутий, ніщо не забуто

Урочистості з нагоди 25-ї річниці виводу військ з афганістану

Урочистості з нагоди 25-ї річниці виводу військ з афганістану

15 лютого у Рівному на майдані Короленка біля пам’ятного знаку “Загиблим у локальних війнах” відбулися заходи з нагоди 25­ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. У заході взяли участь міський голова Рівного Володимир Хомко, духовенство, очільники ветеранських та громадських організацій, ветерани та очевидці тих подій, а також матері та вдови загиблих воїнів.

О 10­ій ранку колона рушила від Будинку офіцерів по вулиці Соборній в напрямку Театральної площі, на цей час рух автотранспорту на цій ділянці дороги був призупинений.

На мітингу­реквієму міський голова зауважив:

­ Традиційно ми щороку збираємось тут, щоб віддати шану всім, хто приймав участь в міжнародних конфліктах за межами України. Найбільшим таким конфліктом, безумовно, був Афганістан. З Рівного на цю війну пішло 1220 чоловік, 15 з яких, на жаль, не повернулися. Користуючись нагодою, від себе особисто і від міської влади хочу висловити слова поваги до всіх, хто брав участь у тій війні, і висловити щирі слова співчуття тим, хто не дочекався своїх рідних. Рівненська міська організація Української спілки ветеранів Афганістану налічує 900 чоловік, 30 яких ­ інваліди війни.

У своїй промові мер запевнив присутніх, що всі програми, які є у Рівному, будуть фінансуватися в повній мірі, і побажав усім ветеранам добра і здоров’я, та щоб вони завжди відчували повагу і любов від оточуючих. А на завершення мер побажав, щоб ці ветерани, які стоять поруч, були останніми учасниками будь­яких конфліктів в Україні.

Після мітингу його учасники вирушили до міського будинку культури “Текстильник”, де і були продовжені урочистості, під час яких міський голова вручив грамоти та подяки, а художні колективи влаштували святковий концерт. Закінчилося все в холі будинку культури “фронтовими зустрічами” з солдатською кашею і традиційними фронтовими 100 грамами.

20.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 20.02.2014p. 
На головну сторінку