Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №645 від 27.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пам'ятаємо

Прощання з героями Майдану

Прощання з героями Майдану

Не в тому суть, що це біда... Не в тому суть, що плаче мати... А в тому суть, що не війна, а свій народ стріля солдати... Не в тому суть що все мине, не в тому суть, що буде нині, а в тому суть, що знов і знов, усі, хто винен, знов залишаться невинні!!!

Рівне провело в останню путь загиблих Героїв Майдану. 23 лютого в обласному академічному музично­драматичному театрі пройшла церемонія прощання з героями, які загинули на Майдані в Києві. Попрощатися із загиблими Георгієм Арутюняном, Валерієм Опанасюком та Олександром Храпаченком прийшли десятки тисяч рівнян. Уся Театральна площа, вулиця Соборна в центральній частині міста, були заповнені людьми. Рух транспорту в центрі міста зупинився. Люди несли море квітів.

Ті, хто не міг потрапити до приміщення театру, приходили на майдан Незалежності, де виставлені фотопортрети героїв, клали квіти та запалювали свічки.

Затим три труни винесли з приміщення драмтеатру та понесли на майдан Незалежності. Люди cтворили живий коридор і під вигуки "Герої!" тіла загиблих пронесли центральною вулицею Рівного через живий коридор, створений рівнянами, які стояли зі свічками і квітами. Люди різного віку та достатку обговорювали між собою останні події в Україні, причини загибелі Героїв. Плакали навіть чоловіки, коли говорили, що стріляти в неозброїних людей ­ звірство. “Герої не вмирають!”, “Слава героям” ­ лунали вигуки на майдані Незалежності, де згодом і відбувся короткий молебень. Після цього жалобна процесія вирушила на кладовище “Молодіжне”, де і поховали Героїв разом...

Як вже повідомлялося, міська влада Рівного пообіцяла на честь загиблих у Києві протестувальників зробити меморіал. Окрім того, як запевнив міський голова Рівного Володимир Хомко, сесія міськради визначиться з тим, щоб присвоїти імена загиблих вулицям обласного центру. Також не виключається питання перейменування майдану Просвіти, де знаходиться найголовніша адміністративна будівля області, на ­ “Героїв Майдану”.

Міська влада пообіцяла ініціювати питання виділення житла дітям загиблих героїв, і вже на найближчій сесії міськради це питання обіцяють розглянути.

27.02.2014Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2014p. 
На головну сторінку